Glābējsilītē Liepājā rīta agrumā atstāta jaundzimusi meitenīte

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: pexels.com

Trešdien, 26. augustā, Liepājas Reģionālajā slimnīcā izveidotajā glābējsilītē atstāta jaundzimusi meitenīte, apastāstīja Liepājas Reģionālās slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Indra Grase.

Desmit gadu laikā, kopš Liepājā ir izveidota glābējsilīte, šis ir trešais bērniņš, kas ievietots glābējsilītē.

Grase norādīja, ka patlaban meitenīte atrodas Jaundzimušo patoloģijas un intensīvās terapijas nodaļā. Pēc pirmās apskates mediķi mazuļa veselību raksturo kā apmierinošu, bērniņš ir mierīgs. Aptuveni 2,5 līdz trīs nedēļu vecs. Meitenīte bijusi piemēroti saģērbta, tīrās zīdaiņu drēbītēs.

"Par notikušo mediķi ziņojuši Liepājas Bāriņtiesai, kam tagad jārisina jautājums par bērniņa ievietošanu audžuģimenē," skaidroja Grase.

Kopš 2009.gada Latvijā izveidotas pavisam astoņas glābējsilītes - Rīgā, Ventspilī, Liepājā, Valmierā, Madonā, Rēzeknē, Daugavpilī un Jelgavā. Kopā līdz šim izglābtas 49 bērnu dzīvības.

Glābējsilīte ir īpaša vieta, kur vecāki, dažādu apstākļu spiesti, var anonīmi atteikties no sava mazuļa. Projektu "Glābējsilīte" Latvijā īsteno sabiedrisko attiecību kompānija "Divi gani" sadarbībā ar Latvijas Bērnu fondu.

Ja glābējsilītē ievietotais bērns nav pasludināts kā pazudis un nav zināmi bērna vecāki, viņam tiek piešķirts atradeņa statuss. Personu, kura ievieto bērnu glābējsilītē, nemeklē, ja bērnam netiek konstatēti miesas bojājumi, ja kopā ar bērnu nav atstāti dokumenti, kas identificē bērna vecākus, un ja mazulis nav meklēšanā. Atradeņa statuss ļauj uzreiz uzsākt adopcijas procesu.

Bērna bioloģiskie vecāki sešu mēnešu laikā pēc mazuļa ievietošanas glābējsilītē var vērsties bāriņtiesā ar vēlmi atgūt mazuli. Bāriņtiesā izvērtēs, vai tas ir bērna interesēs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu