Vētra "Lora" kļuvusi par "ārkārtīgi bīstamu" 4. kategorijas viesuļvētru

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vētra. Ilustratīvs attēls.
Vētra. Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Vētra "Lora", kas šobrīd atrodas virs Meksikas līča, kļuvusi par "ārkārtīgi bīstamu" 4. kategorijas viesuļvētru, apdraudot Teksasas un Luiziānas piekrasti ar spēcīgiem vējiem un plūdiem, trešdien brīdināja ASV Nacionālais Viesuļvētru centrs (NHC).

Vētras ātrums sasniedzis 220 kilometrus stundā (61 metru sekundē), un tā sev līdzi piekrastes rajonos var atnest tādus vētras uzplūdus, kuros nav iespējams izdzīvot, brīdināja Maiami bāzētais NHC.

Sagaidāms, ka "Lora" saglabās 4.kategorijas spēku, kas vēja skalā ir otra augstākā kategorija, arī tad, kad naktī sasniegs krastu.

Jau otrdien simtiem tūkstošiem cilvēku Teksasā un Luiziānā dots rīkojums evakuēties.

"Teksasiešiem šīs vētras ceļā nevajadzētu lieki tērēt laiku, gatavojoties viesuļvētras "Lora" ietekmei, un spert nekavējošus soļus, lai gādātu par drošību sev un saviem tuviniekiem," otrdien sacīja Teksasas gubernators Gregs Ebots.

"Lora" nedēļas nogalē laupīja 20 cilvēku dzīvības Haiti un trīs cilvēku dzīvības Dominikānā, kur vētras dēļ bez elektroapgādes palika vairāk nekā miljons cilvēku, bet pirmdien virzījās garām Kubai. Tad šī tropiskā vētra vēl nebija sasniegusi viesuļvētras spēku, kas notika otrdien.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu