Minskā dievnamā ieslodzīti ap 100 protestētāju. OMON izklīdina demonstrācijas (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Protesti Baltkrievijā
Protesti Baltkrievijā Foto: Nadja Bužana

Baltkrievijas galvaspilsētas Minskas centrā Neatkarības laukumā trešdienas vakarā drošības spēki izklīdināja opozīcijas atbalstītāju protesta akcijas dalībniekus, vēsta baltkrievu mediji un aculiecinieki.

Kā vēsta portāls "tut.by", policija izklīdinājusi akcijas dalībniekus, un daļa cilvēku nobloķēti Sarkanajā baznīcā līdzās laukumam.

Kā stāsta aculiecinieki, specvienība OMON nobloķējusi katoļu dievnamā aptuveni 100 cilvēkus, arī žurnālistus, un nevienu no tā neizlaiž.

Daļu cilvēku omonieši ielenkuši laukumā.

Laukumā pirms tam bija sapulcējušies protesta akcijas dalībnieki.

Viņi bija ieradušies ar balti sarkani baltajiem karogiem, bet tad, kad sācies lietus, atvēruši lietussargus, kas arī bijuši Baltkrievijas vēsturiskā karoga krāsās.

Protestētāji izsauca saukļus, paužot atbalstu opozīcijas aktīvistiem, kas aizturēti iepriekšējās ielu akcijās.

Viņi arī dziedāja dziesmas, sinhroni rokās šūpojot lukturus un mobilos telefonus ar gaiši ieslēgtiem ekrāniem.

Drošības spēku pārstāvji ar skaļruņu palīdzību brīdināja mītiņa dalībniekus, ka akcija nav likumīga, un mudināja izklīst.

Tomēr cilvēki palika laukumā un turpināja mītiņu. Tad likumsargi sāka akcijas dalībniekus aizturēt.

Vienlaikus Minskā radušies mobilo sakaru traucējumi, mobilā interneta ātrums kļuvis lēnāks, to izmantot kļuvis teju neiespējami.

Baltkrievijā joprojām nerimst protesti pret 9.augustā notikušo prezidenta vēlēšanu viltošanu un autoritāro prezidentu Aleksandru Lukašenko, kas bieži pārauguši protestētāju sadursmēs ar drošības spēkiem. Protestu gaitā tūkstošiem cilvēku aizturēti, vairāki simti ievainoti. Daudzu valsts uzņēmumu strādnieki streiko.

Saskaņā ar oficiālajiem rezultātiem vēlēšanās Lukašenko, kas ir pie varas kopš 1994.gada, ieguvis 80,1% balsu, bet opozīcijas kandidāte Svetlana Tihanovska - 10,1%, taču opozīcija uzskata, ka vēlēšanu rezultāti ir viltoti un vēlēšanās pārliecinoši uzvarējusi Tihanovska. Arī Eiropas Savienība vēlēšanu rezultātus neatzīst.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu