"Domāju, ka tā ir maksa par kļūdām, kas pieļautas." Burovs pauž, ka būt opozīcijas deputātam būs garlaicīgi (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova/LETA

"Būt opozīcijas deputātam būs, maigi sakot, garlaicīgi," svētdienas, 30. augusta, rītā, uzzinot pieticīgos partijas "Gods kalpot Rīgai" rezultātus, LTV "Rīta panorāmā" atzina partijas mēra amata kandidāts Oļegs Burovs.

Burovs atzina, ka četri mandāti, tāpat kā Latvijas Krievu savienībai un Jaunajai Konservatīvajai partijai, ir ārkārtīgi maz.

Ja saskaita kopā "Saskaņas" un GKR, kas vadīja domi vairāk nekā 10 gadus, sanāk, ka abas partijas kopā ieguvušas tikai 16 mandātus līdzšinējo 32 mandātu vietā.

"Tas ir liels zaudējums," sacīja Burovs, piekrītot, ka vēlētājs abām partijām "ielicis treknu divnieku".

"Domāju, ka tā ir maksa par kļūdām, kas pieļautas," sacīja politiķis, atsakoties komentēt konkrētus piemērus, vien atsaucoties uz medijos izskanējušajām ziņām par "30, 40 varbūt vēl vairāk skandāliem".

Burovs atzina, ka vēlēšanu rezultāti viņam bijusi mācība, proti, vairākus gadus strādājot izpildvarā, viņš visu esot darījis godīgi un ar labiem rezultātiem, saņēmis uzslavas un atzinību, cik labi viņam viss izdodas, bet kā politiķim viņam nākas atbildēt par visu – "Rīgas karti", atkritumiem un citām nebūšanām, par ko iepriekš neesot dzirdējis.

GKR mēra amata kandidāts sacīja, ka viņam nu 60 gadu vecumā sāksies jauna dzīve,

jo līdz šim viņš daudzus gadus darbojies Rīgas domē izpildvarā, nekādu uzņēmumu viņam neesot, un arī hobiju ne, jo visu laiku un enerģiju aizņēmis darbs.

"Būt domes deputātam opozīcijā, maigi sakot, būs nedaudz garlaicīgi," pārdomās dalījās Burovs, atzīstot, ka turpmāk nāksies domāt arī par materiālo pusi, jo labi zinot, cik liela ir deputāta alga.

Tiesa, viņš solījās opozīcijā strādāt konstruktīvi, ne tikai nodarboties ar kritiku.

"Nav tā, ka Rīga visa pilna ar bedrēm un brūk," uzskata Burovs.

Vaicāts par to, kam būtu jāuztic Rīgas atslēgas, Burovs pauda viedokli, ka mēra amats pienāktos Ķirsim, jo "Attīstībai/Par!"/Progresīvie apvieno četras partijas, tāpēc būtu jāvērtē, kāds ir vēlētāju atbalsts tieši Staķim.

Kā ziņots, atbilstoši informācijai pēc 148 iecirkņu balsu apkopojuma "Gods kalpot Rīgai" pienāktos pieci mandāti jaunajā Rīgas domes sasaukumā. Lielāko atbalstu saņēmuši Oļegs Burovs, Dainis Turlais un Juris Radzevičs, ceturto vietu ieņem kandidāts ar septīto kārtas numuru - Ainars Baštiks, bet piektais atbalstītākais kandidāts ir Jakovs Rafaļsons.

Pēc 94,20% balsu apkopošanas Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās pārliecinošā vadībā ir partiju apvienības "Attīstībai/Par!" un partijas "Progresīvie" (AP/PRO) apvienotais saraksts, kuru atbalstījuši 25,97% vēlētāju, otrajā vietā ar 16,81% balsu ir partija "Saskaņa", bet trešajā vietā ar 15,10% balsu ierindojas "Jaunā vienotība" (JV). 

Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK un Latvijas Reģionu apvienības (NA/LRA) apvienotais saraksts līdz šim ieguvis 9,54% vēlētāju balsu, savukārt partija "Gods kalpot Rīgai" (GKR) patlaban saņēmusi 7,61% vēlētāju balsu.

Ar 6,48% balsu tālāk seko Latvijas Krievu savienība (LKS), bet ar 6,37% balsu - Jaunā konservatīvā partija.

Līdz ar to un vēlēšanu potenciālā uzvarētāja - AP/PRO - tiktu pie 18 deputātu mandātiem, "saskaņieši" varētu ieņemt 12 domnieku krēslus, JV - desmit, NA/LRA iegūtu septiņus mandātus, GKR - piecus, bet LKS un JKP iegūtu pa četrām deputātu vietām, liecina aģentūras LETA aprēķini.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu