Festivāls "Lampa" ⟩ "Kopsolī ar noziegumos cietušo". Kā jūtas noziegumos cietušie un kur iespējams vērsties pēc palīdzības?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vardarbība. Ilustratīvs attēls
Vardarbība. Ilustratīvs attēls Foto: Pexels

Sarunu festivāla "Lampa" pirmajā dienā par noziegumos cietušo izjūtām un pārdzīvojumiem, kā arī to, kā rīkoties un kādu palīdzību var saņemt cietušie, pastāstīs gan ekspertu organizāciju darbinieki, gan tiesībsargājošo iestāžu pārstāvji.

Kā norāda sarunas "Kopsolī ar noziegumos cietušo" rīkotāji, noziegumos cietušie ir sabiedrības daļa, par kuru izjūtām un pārdzīvojumiem netiek runāts pietiekami daudz, tiem nepieciešams atbalsts un būt sadzirdētiem. Svarīgi saprast, kādu palīdzību var saņemt cietušie un kādas puses tiek iesaistītas, lai palīdzētu pārvarēt atstātās psiholoģiskās sekas.

"Vai jebkurš var kļūt par nozieguma upuri? Kā man ir jārīkojas, ja kļūstu par nozieguma liecinieku? Šī zināšanas ir vitāli nepieciešamas, lai katrs Latvijas iedzīvotājs zinātu savas tiesības un varētu par tām pastāvēt," norāda sarunas rīkotāji.

Sarunu rīko biedrība "Skalbes" sadarbībā "Centrs MARTA", Juridiskās palīdzības administrāciju un Rīgas pašvaldības policiju.

Tiešraidei seko līdzi no plkst. 12.30!

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu