Čečenijas līderis Kadirovs savu meitu iecēlis augstā valsts amatā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ramzans Kadirovs.
Ramzans Kadirovs. Foto: CHRISTOPHER PIKE / REUTERS

Krievijas Čečenijas reģiona līdera Ramzana Kadirova 21 gadu vecā meita Aišata Kadirova iecelta Čečenijas kultūras ministra vietnieka amatā, par to otrdien savā kanālā lietotnē "Telegram" pavēstīja pats reģiona līderis.

Kadirovs atgādināja, ka meita pēdējo gadu laikā vadījusi modes namu "Firdaws", kā arī palīdzējus čečenu māksliniekiem.

ASV nesen Aišatu Kadirovu kopā ar tēvu iekļāvusi sankciju sarakstā.

Kultūras ministrs Hožbaudi Daajevs sociālajā tīklā "Instagram" izteicis pateicību Ramzanam Kadirvovam, ka līderis atbalstījis viņa lēmumu iecelt Aišatu Kadirovu ministra vietnieka amatā.

Februārī Aišatas Kadirovas vadītā modes nama "Firdaws" tērpu skate notika Parīzē. Pirms tam skates jau bija notikušas Groznijā, Maskavā un Dubaijā.

Čečenu modes zīmolu 2009.gadā izveidoja Kaukāza reģiona līdera laulātā draudzene Medni Kadirova. Vēlāk uzņēmuma vadība tika nodota līdera meitai.

20.jūlijā Aišata Kadirova līdz ar māti un māsu tika iekļautas ASV sankciju sarakstā. Viņām liegta ieceļošana ASV.

"[ASV Valsts] departamentam ir plaša un ticama informācija par to, ka Kadirovs vairāk nekā desmit gadu garumā ir atbildīgs par daudziem rupjiem cilvēktiesību pārkāpumiem, arī par spīdzināšanu un nogalināšanu bez tiesas sprieduma," teikts ASV valsts sekretāra Maika Pompeo paziņojumā.

Krievija pēc PSRS sabrukuma ar Čečenijas separātistiem karoja divos karos. Lai arī galvenās kaujas operācijas Čečenijā beidzās 2000.gadā, tomēr Krievijas spēkiem tur ik pa laikam izraisās sadursmes ar nemierniekiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu