Tallinas mūzikas festivālā starp apmeklētājiem bijis Covid-19 slimnieks (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Roberts Neilands speciāli TVNET

Festivāla "Tallinas mūzikas nedēļa" organizatori izplatīja paziņojumu, kurā atklāja, ka starp festivāla dalībniekiem bijusi arī kāda persona, kurai konstatēts pozitīvs Covid-19 tests. 

"Vēlamies jūs informēt, ka vienai personai, kura piedalījās festivālā, konstatēts Covid-19. Jau ir noteiktas viņa kontaktpersonas un Veselības departaments ir ar tām sazinājies. Visi no šīm kontaktpersonām jau ir pārbaudīti un ieguvuši Covid-19 negatīvus testus, kā arī tie, kuriem ieteikts palikt mājās, ievēro pašizolāciju," rakstīts paziņojumā.

Pēc organizatoru teiktā, festivāla apmeklētājiem, ar kuriem Veselības departaments nav sazinājies, nav jāievēro pašizolācija. "Mēs neizpaužam personisko slimnieka informāciju. Persona ir identificēta, visas viņa kontaktpersonas ir pārbaudītas. Veselības departaments turpinās risināt šo jautājumu: kādam ir ieteikts veikt testu, citam ievērot pašizolāciju."

"Tallinas mūzikas nedēļa" notika no pagājušās ceturtdienas līdz svētdienai. Festivālā piedalījās aptuveni 140 mākslinieki no astoņām Eiropas valstīm, uzstājoties 25 koncertvietās un klubos. Lai nodrošinātu pēc iespējas lielāku apmeklētāju un mākslinieku drošību, daļa no vakara mūzikas programmām tika pārvietotas uz brīvdabas estrādi. 

Pasākuma organizatori ir nesniedz informāciju, kurā konkrētajā pasākuma dienā vai koncertā piedalījusies inficētā persona.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu