Ar Covid-19 inficējušies vēl trīs "Maxima" veikala Olainē darbinieki

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Covid-19 analīžu paraugi mēģenēs. Ilustratīvs attēls.
Covid-19 analīžu paraugi mēģenēs. Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova/LETA

Turpinot epidemioloģisko izmeklēšanu, saistībā ar 29. augustā atklāto Covid-19 gadījumu Olaines veikalā "Maxima X", Zemgales ielā 53, inficēšanās ar jauno koronavīrusu konstatēta vēl trīs veikala darbiniekiem, tādējādi kopumā inficēti četri nodarbinātie, informēja Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).

Kaut veikala apmeklētājiem saslimšanas risks tiek novērtēts kā zems, SPKC aicina minētā veikala apmeklētājus, kuri to apmeklēja no 24. augusta līdz 29. augustam, novērot veselību. Ja tiek novēroti akūtas elpceļu infekcijas slimības simptomi, jāsazinās ar savu ģimenes ārstu un jāveic izmeklēšana uz Covid-19

Epidemioloģiskā izmeklēšana saistībā ar šo gadījumu turpinās.

SPKC norāda, ka veikalā 29. augustā tika veikti dezinfekcijas pasākumi un strādā jauna darbinieku komanda.

Ikvienam ir iespēja veikt valsts apmaksātu Covid-19 testu arī tad, ja nav saslimšanas simptomu. Iepriekš ir obligāti jāpierakstās, zvanot uz tālruņa numuru 8303 darba dienās laikā no plkst. 8 līdz plkst. 20, sestdienās laikā no plkst. 9 līdz plkst. 15 un svētdienās laikā no plkst. 9 līdz plkst. 12.

"Maxima Latvija" vadītājs uzsvēra Viktors Troicins, ka "klientu un darbinieku drošība ir mūsu prioritāte" kā arī piebilda, ka veikals ir pilnībā dezinficēts un strādā ar jaunu darbinieku komandu.

"Saņemot informāciju no SPKC par darbinieku saslimšanu un, sekojot rekomendācijām, kā arī uzņēmumā izstrādātajām vadlīnijām, operatīvi reaģējām, lai ierobežotu tālāku vīrusa izplatību," norādīja Troicins, piebilstot, ka  "šobrīd mēs turpinām stiprināt visus iekšējos drošības pasākumus un organizējam papildu apmācības veikalos, kā arī apzinām kontaktpersonu loku".

Pašlaik apzinātie darbinieki no Olaines veikala Zemgales ielā 53 novirzīti uz veselības pārbaudēm un noteikti stingri ierobežojumi, turpināja "Maxima Latvija" vadītājs.

"Vēlreiz atgādinām, ka uz veikalu aicinām doties veseliem, ievērojot divu metru distanci, vai arī izmantot attālinātās iepirkšanās platformu www.barbora.lv," uzsvēŗa Troicins.

Lai līdzīgos gadījumos ātrāk uzzinātu par to, vai ir būts kontaktā ar Covid-19 slimnieku, SPKC aicina izmantot lietotni "Apturi Covid". Izmantojot lietotni, varēs savlaicīgāk izolēties, lai neapdraudētu ģimeni, kolēģus, draugus un pārējos iedzīvotājus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu