Festivāls "Lampa" ⟩ "Cilvēcīgs mākslīgais intelekts". Saruna par jautājumiem, kas ir digitālās revolūcijas laikmeta karstāko diskusiju centrā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pexels

Festivālā "Lampa" Eiropas Parlamenta deputāts Ivars Ījabs rīko sarunu par cilvēciskajām, ētiskajām, filozofiskajām un zinātniskajām izvēlēm, kuras  jāveic Eiropas pilsoņiem un demokrātiskajām sabiedrībām, lai tās nekļūtu pilnībā atkarīgas no ASV, Ķīnas vai citu konkurentu tehnoloģijām, kā arī spētu saglabāt un aizsargāt savas vērtības.

"Kāda ir valstu, Eiropas Savienības un organizētās pilsoniskās sabiedrības loma šajās izvēlēs? Vai mēs varam atļaut visaptverošu sejas atpazīšanas un citu biometrisko datu izmantošanu? Vai drīkstam uzticēt robotiem lēmumu par nāvējoša bruņota spēka pielietošanu?" vaicā sarunas organizētāji.

Viņi norāda, ka tāpat jāizdara izvēle, vai pievērsim acis uz indivīdu privātumu straujākas mākslīga intelekta attīstīšanas interesēs? Šie un citi jautājumi ir Eiropas Zaļā kursa un digitālās revolūcijas laikmeta karstāko diskusiju centrā, un par tiem spriedīs arī sarunas dalībnieki.

Sarunu "Cilvēcīgs mākslīgais intelekts" Ījabs rīko sadarbībā ar Latvijas Universitāti, IT uzņēmumu "Accenture Latvia" un politisko grupu "Renew Europe".

Tajā piedalās Ījabs, LU Medicīnas fakultātes asociētā profesore, LU Klīniskās un profilaktiskās medicīnas institūta vadošā pētniece, UNESCO Starptautiskās bioētikas komitejas priekšsēdētāja vietniece Signe Mežinska un "Accenture" inovāciju vadītājs Latvijā Kristaps Banga.

Seko tiešraidei no plkst. 17!

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu