Par bezkontakta maksājuma kartes nelikumīgu izmantošanu tiesās divus liepājniekus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: pexels.com

Policija ir lūgusi sākt kriminālvajāšanu pret diviem liepājniekiem, kuri nelikumīgi izmantojuši citas personas bezkontakta maksājuma karti, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Madara Šeršņova.

Šogad aprīlī kāda liepājniece no saņemtajām īsziņām par bankas kartes izmantošanu konstatēja, ka viņas bankas karte ir nozaudēta, kāds to ir atradis un veic pirkumus Liepājas veikalos. Sieviete par notikušo informēja likumsargus, amatpersonas par notikušo sāka kriminālprocesu un, veicot izmeklēšanas darbības, noskaidroja iespējamās vainīgās personas.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka kopumā ir veikti pieci pirkumi Liepājas pārtikas veikalos, radot sievietei aptuveni 30 eiro materiālos zaudējumus. Tāpat konstatēts, ka ir veikti vēl trīs mēģinājumi norēķināties ar šo karti, bet tas nav izdevies, jo sieviete par katru darījumu ar bankas norēķinu karti saņēma īsziņu un pēc piecām saņemtām īsziņām, saprotot, ka kāds norēķinās ar viņas bankas karti, viņa to nobloķēja. Vīriešiem nebija nepieciešams zināt sievietes kredītkartes PIN kodu, jo bija pieslēgta bezkontakta funkcija, proti, iespēja norēķināties, karti neievietojot terminālī, bet vienkārši pietuvinot terminālim un nopīkstinot.

Aizdomās par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu tika aizturēti divi liepājnieki, kuri jau iepriekš ir nonākuši policijas redzeslokā un tikuši sodīti. Uz izmeklēšanas laiku vīriešiem tika piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Saskaņā ar Krimināllikumu par sveša finanšu instrumenta vai maksāšanas līdzekļa nelikumīgu izmantošanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu