Zem gruvešiem fiksēta kustība. Mēnesi pēc sprādziena Beirūtā cer atrast izdzīvojušo

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Kopš sprādziena Beirūtā pagājis jau mēnesis, tomēr glābēji zem gruvešiem konstatējuši dzīvības pazīmes. Ceturtdien, 3. septembrī, glābēju komanda no Čīles sāka meklējumus kādas dzīvojamās ēkas drupās.

4. augustā Libānas galvaspilsētas Beirūtas ostas rajonā nogranda spēcīgs sprādziens, kas izpostīja tuvāko apkaimi un prasīja vairāk nekā 180 cilvēka dzīvību, vēl vairākus tūkstošus ievainojot. Apcietināti vairāki desmiti aizdomās turamo.

Ostas noliktavā vismaz sešus gadus glabājies amonija nitrāts - vairāki simti tonnu šo ārkārtīgi eksplozīvo minerālmēslu.

Glābēju komanda ar suni fiksējusi kustību nopostītas ēkas drupās Gemmajzes rajonā, kas ir viena no sprādzienā vissmagāk cietušajām Beirūtas daļām.

"Šīs [pazīmes par elpošanu un pulsu] kopā ar temperatūras sensora datiem nozīmē, ka tur ir iespējama dzīvība," žurnālistiem norādīja glābējs Edijs Bitars.

Raidorganizācija CNN norāda, ka termālā kamera uzrādījusi divu cilvēku ķermeņus - vienu mazāku, kas pieglaudies lielākam. Noklausīšanās ierīce reģistrējusi 18 elpas vilcienus minūtē, sacīja Bitars.

"Pastāv neliela iespēja, ka cilvēks joprojām ir dzīvs," viņš norādīja.

Glābēji vairākas stundas rakās cauri gruvešiem, taču pēc vairākām stundām operāciju nācās pārtraukt, jo izpostītā ēka ir pārāk nestabila. Lai gruvešus varētu droši pārvietot, nepieciešama smagā tehnika, tāpēc glābējiem nāksies nogaidīt līdz rītam.

Glābēju komandā ir brīvprātīgie no Čīles, kā arī libāņu brīvprātīgie un civilās aizsardzības darbinieki. Viens no komandas dalībniekiem ir četrkājains - borderkollijs, kurš saodis cilvēka smaržu drupās un piedalās izdzīvojušo meklēšanā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu