Sievietei izdodas dzemdēt pēc 18 piedzīvotiem spontānajiem abortiem (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Luīze Vornforda ar savu ģimeni.
Luīze Vornforda ar savu ģimeni. Foto: Facebook/Louise Warneford

Luīze Vornforda no Lielbritānijas pēc vairākām mākslīgās apaugļošanas procedūrām un 18 spontānajiem abortiem 48 gadu vecumā laidusi pasaulē savu pirmdzimto. Sieviete aprakstījusi savu pieredzi grāmatā, kuras nosaukums ir "Sapņi par mazuli".

1999. gadā, pāris mēnešus pēc laulībām, Vornforda izlēmusi laist pasaulē bērnu, taču saskārusies ar visai smagu problēmu - viņas vīrs pēc iepriekšējās laulības bija veicis vazektomiju. Laulātais pāris vērsies pie speciālista, kurš viņiem ieteicis mākslīgo apaugļošanu. Sievietei ir izdevies palikt stāvoklī, taču 12. grūtniecības nedēļā izmeklējumi ir norādījuši, ka bērns ir miris.

Pēc pusgada Vornforda atkal konstatējusi, ka ir stāvoklī, taču šoreiz viņa bērnu zaudējusi ārsta vizītes laikā. Pēc trešā spontānā aborta Liza nokļuvusi klīnikā, kas specializējas uz sieviešu, kurām ir atkārtotu bērna iznēsāšanu, ārstēšanu. Diemžēl izmeklējumi nav spējuši norādīt uz tiešu veselības problēmu cēloni.

Sieviete vēl virni reižu centusies palikt stāvoklī ar mākslīgās apaugļošanas palīdzību, taču katru reizi tas novedis līdz tam pašam traģiskajam iznākumam. Pēc 16 gadu pūliņiem Liza izlēmusi atmest centieniem ar roku un samierinājusies ar to, ka nespēs radīt pēcnācēju.

Pārdomāt šo lēmumu viņai palīdzējusi auglības jautājumu eksperta Hasana Šehatas grāmata, kurā sieviete izlasījusi, ka bieži vien spontānos abortus izraisa NK šūnas. Vornforda uzmeklējusi speciālistu un atkal veikusi mākslīgās apaugļošanas procedūru.

Šoreiz viss ritējis pēc plāna - pēc 37 nedēļām ģimenē nācis sievietes dēls, kurš svēris 2,24 kilogramus.

"Es šo mirkli gaidīju ļoti daudzus gadus un nevaru noticēt, ka tas beidzot ir noticis," stāstījusi laimīgā māmiņa.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu