"Ir tikai viens vainīgais, un tas esmu es." Dāņu izgudrotājs filmā atzīstas bēdīgi slavenajā slepkavībā zemūdenē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Dāņu izgudrotājs Pēters Madsens dokumentālajā filmā beidzot atzinies, ka savā zemūdenē nogalināja zviedru žurnālisti Kimu Vallu, vēsta raidorganizācija BBC.

Kima Valla 2017. gada augustā Kopenhāgenā iekāpa Madsena būvētajā zemūdenē. Pēc tam vairāku nedēļu garumā jūrā tika atrastas dažādas viņas ķermeņa daļas.

2018. gadā Madsenam tika piespriests mūža ieslodzījums. Viņš apgalvoja, ka Vallas nāve esot bijis negadījums, bet tiesa šo versiju noraidīja.

Madsens slepkavībā atzinās žurnālistam, kurš slepus ierakstīja telefonsarunas ar cietumā esošo Madsenu, vēsta dāņu laikraksts "Ekstra Bladet".

Uz žurnālista jautājumu, vai Madsens nogalināja Vallu, izgudrotājs atbild ar "jā".

"Ir tikai viens vainīgais, un tas esmu es," sacīja Madsens.

Dokumentālā filma "Slepenie ieraksti" tika izlaista trešdien, 9. septembrī.

Madsens iepriekš atzinies Vallas līķa sadalīšanā un iemešanā jūrā, taču nelokāmi palika pie tā, ka viņas nāve esot bijis negadījums.

Filmas autori norāda, ka tagad Madsens esot devis atļauju publiskot sarunas.

30 gadus vecā Valla bija godalgota žurnāliste, kura veidojusi reportāžas no dažādām pasaules vietām - Ugandas, Kubas, Māršala salām, Kenijas un ASV.

Esot Kopenhāgenā kopā ar savu dzīvesbiedru, viņa esot uzzinājusi par Madsenu - izgudrotāju-pašdarbnieku, kurš uzbūvējis savu zemūdeni.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu