Tiesa paziņos nolēmumus par Rīgas domes vēlēšanu rezultātiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Sintija Zandersone/LETA

Administratīvajā apgabaltiesā šodien būs pieejami nolēmumi pēc Latvijas Krievu savienības (LKS), partijas "Alternative" un divu "Saskaņas" deputāta amata kandidātu sūdzībām par Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu rezultātiem, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) iepriekš noraidīja četru kandidātu sarakstu - partijas "Jaunā saskaņa", partijas "Saskaņa" divu deputāta amata kandidātu, LKS un "Alternative" - pārstāvju iesniegumus par vēlēšanu rezultātu apstrīdēšanu. Visu četru partiju pārstāvji šo CVK lēmumu pārsūdzēja tiesā.

Tiesa jau pirmdien taisīja spriedumu lietā, kas bija ierosināta pēc "Jaunās saskaņas" sūdzības, un uzdeva CVK nodrošināt balsu pārskaitīšanu 74.vēlēšanu iecirknī, 97.vēlēšanu iecirknī un 144.vēlēšanu iecirknī, pieskaitot šajos iecirkņos par nederīgām atzītās vēlēšanu aploksnes. Tādējādi "Jaunās saskaņas" pieteikums tika daļēji apmierināts. Minētais spriedums nav pārsūdzams un tas stājās spēkā pasludināšanas brīdī.

Četru partiju politiķi sūdzības par vēlēšanu rezultātiem iesniedza, jo Rīgas vēlēšanu iecirknī Puškina licejā tika atklātas 419 neapzīmogotas balsošanas aploksnes, kuras nevarēja ieskaitīt vēlēšanu rezultātos. Savukārt Rīgas Klasiskajā ģimnāzijā šādas aploksnes bijušas 208. Neapzīmogotās vēlēšanu aploksnes un tajās esošās vēlēšanu zīmes nolemts atzīt par nederīgām.

Savukārt 74.Rīgas vēlēšanu iecirknī, kas atradās Mākslinieciskās jaunrades centrā Andreja Saharova ielā 35, vēlēšanu dienā daļai vēlētāju esot izsniegti vēlēšanu biļeteni ar iepriekšējās balsošanas zīmogiem. Tādi bijuši 34 biļeteni.

Visus šos gadījumus pārbauda Valsts drošības dienests.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu