Ministrs sagaida ātru virzību Valsts robežsardzes priekšnieka lietā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Zane Bitere/LETA

Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) no izmeklētājiem un procesa uzraugiem sagaida ātru virzību uz rezultātu Valsts robežsardzes priekšnieka Gunta Pujāta lietā.

Ģirģens šorīt Latvijas Radio uzsvēra, ka neko sīkāk par lietas izmeklēšanas gaitu nezina, jo politiķi nedrīkst ietekmēt izmeklēšanu, tomēr viņš atkārtoti pauda vēlmi, lai lieta virzītos uz priekšu ātri, viešot skaidrību aizdomās pret Pujātu.

Ja prokuratūra uzrādīs Pujātam apsūdzību, tas jau "liecinās par nopietnām problēmām", ja nē - tad par izmeklēšanas kvalitāti, situāciju vērtēja ministrs.

Savukārt runājot par Valsts policijas priekšnieka izraudzīšanās konkursu, ministrs pastāstīja, ka visi trīs kandidāti ir prezentējuši savas vīzijas, ir veikta kompetenču testēšana un šobrīd tiek veiktas drošības pārbaudes, vai nav konstatējami kādi drošības riski.

Ģirģens atgādināja, ka konkursa komisija nepieņēma viennozīmīgi lēmumu, virzot tālāk visus trīs kandidātus, bet nozares arodbiedrība iebilda pret visiem trim.

Ministrs domā, ka lēmums par jauno policijas priekšnieku varētu tikt pieņemts septembra beigās, vienlaikus atsakoties vērtēt, kuram no kandidātiem varētu būt lielākās izredzes, jo viņš nepieņemot emocionālus lēmumus, bet balstīšoties uz dažādajiem izvērtējumiem.

Kā vēstīts, Iekšējās drošības birojs (IDB) septembra sākumā vispirms aizturēja, bet vēlāk atbrīvoja Pujātu, piemērojot drošības līdzekli - liedzot viņam pildīt robežsardzes priekšnieka pienākumus.

Pujāta advokāte Alla Juraša aģentūrai LETA pastāstīja, ka Pujātam ir piemērots aizdomās turētā statuss saistībā ar valsts amatpersonas pienākumu nepildīšanu, ja ar to izraisītas smagas sekas. Inkriminētais nodarījums saistīts ar aizsargjoslu būvniecību uz Latvijas un Krievijas robežas. Aizstāvība secinājusi, ka aizturēšana varētu būt notikusi lietā, kurā jau figurē Pujāta priekštecis Normunds Garbars.

Pats Pujāts par aizturēšanu un inkriminēto nodarījumu ir sašutis, norādot, ka visu mūžu darbojies valsts labā. Viņš uzskata, ka notikušais ir veikts apzināti, lai viņu diskreditētu, norādīja advokāte.

Neminot personas vārdu, IDB aģentūru LETA informēja, ka IDB kopš 2018.gada sākuma intensīvi strādā pie vērienīgas pirmstiesas izmeklēšanas liela apmēra komplicētos kriminālprocesos, kas ir saistīti ar valsts austrumu robežas izbūvi un inženiertehnisko aprīkošanu.

Ar valsts austrumu robežas izbūvi saistītā kriminālprocesā IDB aizturējis augsta ranga Valsts robežsardzes amatpersonu, kura tiek turēta aizdomās par valsts amatpersonas bezdarbību, atbilstoši nereaģējot uz pretlikumīgu rīcību Latvijas austrumu robežas izbūves procesā, apliecināja dienestā. Šīs Valsts robežsardzes augsta ranga amatpersonas bezdarbības rezultātā valstij iespējami ir nodarīti zaudējumi īpaši lielā - vairāku miljonu eiro - apmērā, norādīja birojā.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu