"Viens no lielākajiem nekustamā īpašuma darījumiem Rīgā." Lietuvas fonds iegādājies bankas "Citadele" galvenā biroja ēku Rīgā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens/LETA

Lietuvas nekustamā īpašuma ieguldījumu fonds "Lords LB Baltic Green Fund (V)" iegādājies bankas "Citadele" galvenā biroja ēku Rīgā, aģentūrai LETA pavēstīja bankā.

Par darījuma summu banka neinformē.

Bankā "Citadele" norādīja, ka "Lords LB Baltic Green Baltic Fund (V)" mērķis ir paplašināt investīciju portfeli Rīgā, savukārt banka "Citadele" koncentrēsies uz pamata biznesu, nododot biroja ēkas pārvaldīšanu nekustamo īpašumu profesionāļu pārziņā.

"Parakstot šo vienošanos ar "Lords LB Baltic Green Fund (V)", esam īstenojuši vienu no lielākajiem nekustamā īpašuma darījumiem Rīgā. Procesu sākām pēc vairāku potenciālo investoru izrādītās intereses par šīs biroja ēkas iegādi," atzīmēja bankas "Citadele" valdes loceklis Kaspars Jansons, piebilstot, ka bankas grupas galvenā biroja un filiāles atrašanās vieta paliks nemainīga. Banka turpmāk būs ēkas galvenais īrnieks un turpinās klientu apkalpošanu Republikas laukumā 2a.

Savukārt bankas "Citadele" valdes priekšsēdētājs Johans Akerbloms minēja, ka pēdējos gados banka vairākkārt izskatīja iespēju pārdot centrālā biroja ēku, apzinoties, ka attālinātais darbs arvien pieaugs un bankai vajadzīgās biroja platības samazināsies. "Redzot, ka ir vairāki potenciālie pircēji, banka nolēma, ka šis ir piemērots laiks darījumam. (..) Darījums ļaus mums vēl vairāk koncentrēties uz pamata biznesu, atbalstot vietējo sabiedrību ar finanšu pakalpojumiem," viņš sacīja.

Vienlaikus "Lords LB Baltic Green Fund" pārvaldnieks Mariuss Junda atzīmēja, ka fonda stratēģiskais mērķis ir investēt videi draudzīgos, ilgtspējīgos un vērtīgos nekustamā īpašuma objektos, sabalansējot riskus un peļņu. "Rīgā iegādātais biznesa centrs stiprinās mūsu investīciju portfeli, radot mūsu investoriem ilgtermiņa vērtību," viņš pauda.

Pēc Jundas skaidrotā, fonda mērķis ir koncentrēties uz ieguldījumiem Baltijas valstu galvaspilsētās, galvenokārt ieguldot jau pabeigtos un ienesīgos projektos.

Biroju ēkas kopējā platība ir vairāk nekā 30 000 kvadrātmetru. Ēka sastāv no četriem identiskiem moduļiem, starp kuriem ir izveidoti jumta dārzi. Ēkā ir dažāda izmēra biroji un sanāksmju telpas, kā arī konferenču centrs pasākumiem līdz 200 cilvēkiem.

Šogad martā "Lords LB Baltic Green Fund (V)" iegādājās arī IBC biznesa centru Lietuvas galvaspilsētā Viļņā 22 700 kvadrātmetru platībā.

Slēgto nekustamo īpašumu ieguldījumu fondu "Lords LB Baltic Fund (V)" pārvalda "Lords LB Asset Management", kas dibināta 2008.gadā. Uzņēmums šobrīd pārvalda 15 fondus - 12 nekustamo īpašumu fondus, divus privātā kapitāla fondus un vienu enerģētikas un infrastruktūras fondu. Fonda pārvaldīto aktīvu kopējā vērtība 2020.gada jūnija beigās pārsniedza 605 miljonus eiro.

Banka "Citadele" pēc aktīvu apmēra 2020.gada jūnija beigās bija otra lielākā banka Latvijā.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu