Tramps "netic, ka zinātne zina" par klimata pārmaiņām

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP / Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps vizītē Kalifornijā, ko plosa plaši savvaļas ugunsgrēki, vietējam ierēdnim sacījis, "es neticu, ka zinātne zina" par globālo sasilšanu, vēsta britu raidsabiedrība BBC.

"Drīz kļūs vēsāks, jūs tikai pagaidiet," sacīja Tramps pēc tam, kad viņu aicināja "neignorēt zinātni".

Kopš augusta sākuma ugunsgrēkos vairākos štatos izdegušas plašas teritorijas un miruši vismaz 36 cilvēki. Zinātnieki uzskata, ka cilvēku darbības paaugstinājušas temperatūru visā pasaulē.

Taču Tramps ugunsgrēkos, kuros izdeguši vairāk nekā divi miljoni hektāru Kalifornijā, Oregonā un Vašingtonā, vainojis mežu uzturētājus. 

Apmeklējot Rietumkrastu, Tramps, kurš iepriekš vairākkārt noliedzis klimata pārmaiņas, atkārtoja iepriekš pausto par meža uzturēšanu tikšanās laikā ar Kalifornijas ierēdņiem, kas iesaistīti cīņā ar ugunsgrēkiem.

2018. gadā Tramps kritizēja Kalifornijas ierēdņus, kā piemēru minot Somiju, kur, pēc Trampa vārdiem, meži tiek tīrīti un grābti ar grābekļiem.

Vaicāts, vai klimata pārmaiņas ietekmē plašos ugunsgrēkus, Tramps atbildēja: "Es domāju, ka tā ir vairāk uzturēšanas situācija."

Viņš arī norādīja, ka citām valstīm nav bijis jācīnās ar tik plašiem ugunsgrēkiem, neskatoties uz situāciju Austrālijā un Amazonē pēdējo gadu laikā, kuru, pēc ekspertu domām, veicinājusi klimata pārmaiņas.

"Viņiem nav šādu problēmu," viņš teica. "Viņiem ir ļoti sprādzienbīstami koku, bet viņiem nav šādu problēmu."

"Kad sāc runāt par klimata pārmaiņām, kad Indija mainīsies? Un kad Ķīna mainīsies? Un Krievija? Vai Krievija mainīsies?" viņš piebilda.

Iepriekš Tramps klimata pārmaiņas gan dēvējis par "mītiskām" un par "dārgu blēdību", gan arī tās raksturojis kā "nopietnu tēmu".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu