Vīrietis Anglijā cer nopelnīt mājas iegādei, pārdodot tēva dāvinātos viskijus (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Metjū Robsons 28 gadu garumā dzimšanas dienās saņēmis 18 gadus vecu "Macallan" zīmola viskiju. Nu vīrietis cer, ka viņa kolekcija ir gana vērta, lai to pārdodot, būtu iespējams iegādāties māju, vēsta raidsabiedrība BBC.

Metjū Robsons dzimis 1992. gadā Tauntonas pilsētā Anglijā. Metjū tēvs dēlam dzimšanas dienās dāvinājis "Macallan" viena iesala viskiju. Viena pudele šī alkoholiskā dzēriena maksājusi piecus tūkstošus streliņu mārciņu. Nu Metjū pieder 28 pudeles - šī kolekcija pēc ekspertu aplēsēm ir vairāk nekā 40 tūkstošus streliņu mārciņu vērta un tiek pārdota.

"Tā, iespējams, nebija pati labākā dāvana mazam puikam, taču tēvs man stingri piekodināja nevērt tās vaļā. Šobrīd pudeles kļuvušas par starta kapitālu manai nākotnei," teicis 28 gadus vecais Metjū.

"Pirmā pudele, ar 1974. gada viskiju, tika nopirkta, lai atzīmētu bērna piedzimšanu, jo tāda ir tradīcija," teicis Pīts, Metjū tēvs, kurš nāk no Skotijas dienvidiem. "Iedomājos, ka būtu interesanti, ja katru gadu nopirktu pa vienai pudelei un vēlāk manam dēlam būtu 18 pudeles ar 18 gadus vecu viskiju viņa 18. dzimšanas dienā," minējis vīrietis.

Pīts gan piebildis, ka viskijs nebija vienīgā dāvana, ko dēls saņēmis dzimšanas dienās. Tā sākotnēji esot bijusi domāta kā vienas reizes dāvana, taču viņš izteicis prieku par to, ka ir spējis turpināt šo tradīciju tik daudzus gadus.

Metjū kolekciju pārdod viskija tirgotājs Marks Litlers, kurš to raksturojis kā "ideālu komplektu".

"Pēdējo 10 gadu laikā "Macallan" vērtība ir ievērojami augusi. Tik plaša kolekcija neizbēgami piesaista uzmanību," minējis Litlers, kurš arī atklājis, ka lielākā interese par kolekciju esot pircējiem no Ņujorkas un Āzijas valstīm.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu