Bijušais grupas "Oasis" līderis atsakās valkāt sejas masku (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Bijušais britu grupas "Oasis" līderis Noels Galahers (Noel Gallagher) otrdien intervijā paziņoja, ka atsakās valkāt sejas masku koronavīrusa pandēmijas laikā, skaidrojot, ka ar masku valkāšanas prasību tiek pārkāptas brīvības.

"Tas nav likums. Mums šobrīd tiek atņemtas pārāk daudzas nolādētās brīvības. Es izvēlos to nevalkāt. Ja es saķeršu vīrusu, tā būs mana vaina, nevis kāda cita. Tas ir izsmiekls, tās nav vajadzīgas. Tās ir bezjēdzīgas," runājot Meta Morgana podkāstā, skaidroja savulaik populārās rokgrupas "Oasis" dalībnieks.

Galahers sacīja, ka noraidījis prasību valkāt masku vilcienā un veikalos.

"Es viņnedēļ braucu uz Mančestru, un viens puisis sacīja - "vai tu vari apvilkt savu masku" vilcienā, "jo iekāps transporta policija un uzliks tev tūkstoš mārciņu naudassodu, bet tev tā nav jāapvelk, ja tu ēd". Tad es sacīju: "Ak, pareizi. Šis vīruss slepkava, kas traucas cauri šim vilcienam, nāks un man uzbruks, bet, redzot, ka man ir sviestmaize, teiks - "liekam viņu mierā, viņš ietur pusdienas"."

Noklausies.

"Kāpēc tā ir jāvalkā, kad tev griež nolādētos matus, bet tā nav jāvalkā krogā," viņš piebilda.

Morganu, kas izteicās par labu masku valkāšanai, viņš nodēvēja par "gļēvu germafobu".

Pretēji Galahera paustajam, Apvienotās Karalistes likumi nosaka, ka sejas aizsegs ir jāvalkā sabiedriskajā transportā, kā arī koncertzālēs, veikalos, viesnīcās un daudzās citās sabiedriskajās vietās.

Vairākos pētījumos, arī ASV Djūka universitātes un Lielbritānijas Oksfordas universitātes pētījumos, konstatēts, ka masku valkāšana ir efektīvs līdzeklis, lai mazinātu Covid-19 vīrusa izplatīšanās risku.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu