"Šis klusums mani spīdzina." Seniors pēc sievas nāves neparastā veidā meklē draugus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tonijs Viljams ar savu sievu, Džo Viljamsu.
Tonijs Viljams ar savu sievu, Džo Viljamsu. Foto: SWNS

75 gadus vecais Tonijs Viljams no Altonas pilsēta Lielbritānijā nesen zaudējis savu sievu Džo. Sieviete mirusi 75 gadu vecumā, cīņā ar aizkuņģa dziedzera vēzi. Kopš tā laika Toniju ir pārņēmusi vientulība un vīrietim nav neviena ar ko parunāt, lai to izkliedētu, taču vīrietis ir atradis veidu, kā to labot, vēsta portāls "Bored Panda".

Nevienam nav noslēpums, ka cilvēki ir sociālas būtnes – vēlme pēc citu kompānijas vairuma ir nevis iegriba, bet gan absolūta nepieciešamība. Tonijs ir pensionējies fiziķis, kuram nav bērnu. Vīrietis savas dienas vada vientulībā, cerot, ka iezvanīsies telefons, kas notiek ļoti reti. Pasaulē šobrīd plosās pandēmija un Tonija tuvumā nav ne radu, ne draugu.

Vecais vīrs ir izmēģinājis dažādas metodes, lai atrastu sarunbiedrus. Sākumā viņš publicējis divus sludinājumus vietējā avīzē, kas vīrietim izmaksājis 120 sterliņu mārciņas. Pastaigu laikā Tonijs esot mēģinājis dalīt savas vizītkartes, taču neviens neesot atsaucies.

Vīrietis nolēmis izmēģināt jaunu metodi, par ko nebija īsti pārliecināts - savas mājas skatlogā iekārt plakātu. Plakātā rakstīts: "Esmu zaudējis savu burvīgo sievu un dvēseles radinieci Džo. Man nav draugu ar ko parunāt. Nemitīgais klusums mani spīdzina. Vai kāds man var palīdzēt?"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tony Kershaw (@tksnapper) on

Tonijs iepazinies ar Džo pirms 35 gadiem kādā bārā, kur sieviete tobrīd strādājusi par juridisko sekretāri. Laiku, ko abi pavadījuši laulībā, vīrietis aprakstījis kā "perfektu harmoniju".

Tonijs apgalvojis, ka viņu attiecības jau no paša sākuma šķitušas ļoti dabiskas - šķitis, ka viņš Džo būtu pazinis visu savu dzīvi. Nekādu noslēpumu, pilnīga atklātība. Tonijs apgalvo, ka viņi ar sievu bijuši īsti dvēseles radinieki.

Pāris vakarus pavadījis, gatavojot gardas maltītes, smejoties un stundām ilgi kopā klausoties mūziku. Vīrietis sacījis, ka sievas sastapšana esot bijusi vislabākā dienas daļa pēc gara darba cēliena.

Aptuveni 25 gadus pāris dzīvojis Glosteršīras apgabala Kemplijas pilsētā. Abi vēlāk pārcēlušies uz dzīvi Hempšīrā, Anglijas dienvidos, lai Džo varētu būt tuvāk māsai. Neilgi pēc tam Džo saslima. Sieviete aizgāja mūžībā tikai deviņas dienas pēc slimības atklāšanas.

"Džo bija mana labākā draudzene, un mums kopā bija burvīga dzīve. Tagad esmu viens pats," žurnālistiem sacījis Tonijs.

"Mana brīnišķīgā sieva nesen nomira, un tagad man nav neviena.

Viss, ko es vēlos - lai kāds ieraudzītu plakātu un man piezvanītu.

Es tikai gribu ar kādu jauki parunāt, lai nevajadzētu visu dienu sēdēt klusumā," atklājis seniors.

Izskatās, ka plakāts ir nostrādājis, jo Tonija stāsts ir ieguvis lielu popularitāti. Daudzi cilvēki jūtas aizkustināti un priecājas, ka vīrietis meklē risinājumu. Daži vērsuši uzmanību tam, ka mūsdienās vecākā paaudze aizvien biežāk tiek atstāta novārtā un cieš no vientulības.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu