Japānas amatpersonas paziņo, ka pastiprināti izsekos NLO

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: pexels.com

Pirmdien, 14. septembrī, Japānas aizsardzības ministrs Taro Kono uzdeva Japānas militārpersonām rīkoties, ja viņi pamanīs nenoskaidrotus gaisa objektus, kas potenciāli var radīt draudus valsts drošībai, vēstī medijs "Vice".

Kono ir uzdevis Japānas militārajiem spēkiem reģistrēt un ziņot par visiem NLO novērojumiem Japānas gaisa telpā. Šāds solis tika sperts tikai dažas nedēļas pēc tam, kad Kono tikās ar ASV aizsardzības sekretāru Marku Esperu. Viņu sarunas acīmredzami skāra NLO.

Ministrs arī norīkoja atbildīgajiem dienestiem novērtēt visus savāktos datus un izmeklēt ticamus novērojumus, kas saistīti ar NLO.

Aprīlī Japānas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka tā sāks izstrādāt vadlīnijas par NLO novērojumu izsekošanu un izmeklēšanu, atsaucoties uz Pentagona atslepenotajiem videoklipiem.

Kono pauda, ​​ka, lai gan viņš personīgi netic NLO, viņš ir ieinteresēts atklājumos, pie kuriem ASV var nonākt. Augusta sākumā Pentagons paziņoja par darba grupas izveidošanu, lai izmeklētu iespējamos NLO uzbrukumus ASV gaisa telpā. Pastāv pierādījumi, ka ASV flote kopš 2018. gada no Jūras spēku izlūkošanas biroja tos ir izmeklējuši.

Pētnieks Džuliano Marinkovičs, kurš vada NLO izpētes darba grupu, publicēja paziņojumu presei, kas apstiprināja, ka ASV aizsardzības sekretārs Marks Espers sarunā ar Kono sprieduši par NLO.

Tiekoties ar preses pārstāvjiem, Kono paskaidroja, ka viņš ar Esperu Guamā apsprieda NLO jautājumu un ka, lai arī viņš nevarēja iedziļināties detaļās, abas nācijas šajā jautājumā cieši sadarbosies.

Pentagona preses relīze apstiprina, ka Espers un Kono tikās Guamā 29. augustā, un norādīts, ka abas valstis turpinās centienus uzlabot "pretraķešu aizsardzības" spējas, kā arī "novērošanas un izlūkošanas funkcijas". 

Saskaņā ar Japānas Aizsardzības ministrijas sniegto informāciju nav bijuši gadījumi, kad piloti Japānā līdz šim būtu saskārušies ar NLO.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu