Samanta Tīna: Tehniskā apskate reizi divos gados man izmaksā 14,50 eiro (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Dziedātāja Samanta Tīna ikdienā pārvietojas ar Lietuvā reģistrētu "Cadillac" krosoveru. Sarunā ar televīzijas kanālu STV skatuves māksliniece atklāj šādas izvēles cēloņus. 

"Manai mašīnai ir lietuviešu numuri, jo es esmu deklarējusies Lietuvā. Tas ir atvieglojis dažādas formalitātes saistībā ar koncertdzīvi mūsu dienvidu kaimiņvalstī," saka Samanta Tīna

Skatuves māksliniece norāda: ja viņas deklarētā dzīvesvieta nebūtu Lietuvā, viņai par tādas mašīnas lietošanu, kura reģistrēta Lietuvā un brauc ar Lietuvas valsts reģistrācijas numura zīmēm, būtu katru dienu jāpērk lietošanas atļauja, kas ir 10 eiro dienā jeb 300 eiro mēnesī.

Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) tīmekļa vietnē sadaļā "Ārvalstīs reģistrēta transportlīdzekļa vadīšana Latvijā" atrodami nedaudz atšķirīgi, tomēr lielā mērā līdzīgi skaitļi, proti, maksa par dienu līdz tekošās dienas beigām ir 10 eiro, par mēnesi jeb 30 dienām - 250 eiro, par pusgadu - 600 eiro, savukārt par gadu - apaļš tūkstotis eiro.

Šā iemesla dēļ Samanta Tīna saka, ka nevar vien sagaidīt brīdi, kad viņu apturēs Latvijas policija un viņa varēs izmantot iespēju pierādīt, ka ar lietuviešu auto Latvijā brauc pilnīgi legāli un viņai nav jāmaksā. Tomēr izrādās, ka ne jau simpātijas pret Lietuvu ir iemesls, kādēļ Samantas mašīnai ir kaimiņvalsts piederība. Izrādās, ka tas ir tīri matemātisks aprēķins, kā ietaupīt pašas nopelnīto naudu kaut vai uz obligāto tehnisko apskašu rēķina. Jo dziedātāja teic, ka viņai apskate Lietuvā jāveic reizi divos gados un tas izmaksā precīzi 14 eiro un 50 centus. Vienīgi braukt tad sanāk uz Biržiem, kas atrodas ap 100 kilometriem no Rīgas.

Vairāk skaties STV sižetā!

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu