Nitišs nesasniedz pusfinālu PČ posmā Rīgā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Reinis Nitišs
Reinis Nitišs Foto: Raimonds Volonts, Volonts Photography

Latvijas pilots Reinis Nitišs svētdien Biķernieku trasē nesasniedza pasaules čempionāta sestā posma - "Neste World RX of Rīga" - pusfinālu prestižākajā "SuperCar" klasē.

(Papildināts plkst. 18.30)

Nitišs kvalifikācijā ieņēma 13.vietu, par trim punktiem atpaliekot no pirmā divpadsmitnieka, kas sacensības turpinās pusfinālā.

Pirmajā un trešajā kvalifikācijas braucienā Nitišs uzrādīja 13.rezultātu, bet otrajā viņam bija 11. labākais finiša laiks. Trešajā kvalifikācijā Nitišs par četriem punktiem piekāpās britam Laiemam Dorenam, kurš ieņēma 12.vietu un kā pēdējais iekļuva pusfinālā.

Divos no trim kvalifikācijas braucieniem ātrākais bija zviedrs Matīass Ēkstrems, bet trešajā nepārspēts bija Robins Larsons.

Pēc tam finālā spraigā cīņā uzvaru svinēja Ēkstrems, kurš aiz sevis noturēja savu tautieti Juhanu Kristofešsonu, bet trešais bija Larsons. Ceturtais finišēja Timijs Hansens, piektais bija soms Niklass Grenholms, bet sešinieku noslēdza Kevins Hansens.

Pusfinālā vācietis Timo Šaiders izraisīja smagu avāriju, kurā cieta norvēģa Andrēasa Bakerūda vadītais auto. Kā ziņo meistarsacīkšu rīkotāji, Bakerūds nogādāts slimnīcā, lai drošības labad veiktu veselības pārbaudes.

Jau ziņots, ka sestdien piektā posma sacensībās Nitišs sasniedza pusfinālu, kurā finišēja piektais.

Sestdien Biķernieku trasē tika aizvadīts pasaules čempionāta piektais posms, bet dienu vēlāk uzvarētāju noskaidroja arī sestajā etapā.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā līderis ar 166 punktiem ir Kristofešsons, 149 punktus iekrājis Ēkstrems, bet tālāk ar 117 punktiem ir Grenholms. Nitišs šajā nedēļas nogalē nopelnīja 12 punktus, kas viņam dod 18.vietu.

Pēc Latvijas posmiem sezonas turpinājumā paredzēti etapi Spānijā, Beļģijā un Vācijā. Pirms Beļģijas posma vienām sacensībām bija jānotiek Portugālē, bet Covid-19 radītās pandēmijas dēļ etaps tika atcelts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu