Liekais svars un veselības problēmas: kāpēc garlaicība ir bīstama?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: pexels.com

Izrādās, ka garlaicība izraisa aptaukošanos, kā arī palielina depresijas rašanās iespējas. Uztraukumam nav pamata, jo pārvarēt garlaicību var ikviens, vēsta portāls "Today". 

Kas ir garlaicība un no kurienes tā rodas?

Garlaicība ir emocija, kuru cilvēks piedzīvo gandrīz katru dienu. Diemžēl dažreiz garlaicība neatkāpjas. Psihologi saka, ka līdzīgs sindroms parādās dzīves jēgas zaudēšanas un pārāk daudz brīvā laika dēļ.

Garlaicība ir pirmais signāls, ka dzīvē ir notikusi zināma stagnācija, un ķermenis norāda, ka kaut kas ir jāmaina, jāpārstartē un jāatrod jauna dziņa.

Kad mums nav ne jausmas, kā dzīvot, par ko sapņot, kādi vaļasprieki mums patīk, kas jādara, sākam garlaikoties. Tas ir sava veida signāls no mūsu smadzenēm un ķermeņa, lai mēs apstātos, apturētu savu darbību un virzītos uz attīstību.

Kādas ir garlaicības negatīvās puses?

Garlaicība ir bīstama, jo tā izraisa ne tikai depresiju, bet arī aptaukošanos. Ja ir garlaicīgi, tad mēdzam vairāk uzņemt ēdienu, lai kaut kā izklaidētu sevi. 

Kā tikt galā ar garlaicību?

Lai neciestu no tieksmes pēc ēdiena ir citi, tikpat patīkami veidi, kā pārvarēt garlaicību. Piemēram, rūpēties par citiem cilvēkiem vai dzīvniekiem. Tas var būt: brīvprātīgais darbs, rūpes par dzīvniekiem, rūpes par nelabvēlīgā situācijā esošiem bērniem. Tas var dot spēku un enerģiju izkļūt no šī stāvokļa.

Ar garlaicību var cīnīties arī skrienot. Skriet var no rīta vai vakarā - garntēts, ka pēc skrējiena būsiet labākā "formā", turklāt uzlabosies arī garastāvoklis. Jūs varat sākt rakstīt stāstu par to, kas jūs iedvesmo vai rakstīt grāmatu, vai pat uzrakstīt dziesmu kādam tuvam cilvēkam - viss ir iespējams!

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu