Kanje Vests mulsina ar prasību savas priekšvēlēšanu kampaņas neprecētajiem darbiniekiem atturēties no seksa (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Kanje Vests esot lūdzis savas prezidenta priekšvēlēšanu kampaņas darbiniekiem atturēties no ārlaulības sakariem, lai mazinātu abortu skaitu, ziņo laikraksts “The New York Times”.

Šādu lūgumu viņš esot izteicis arī tiem, kuri strādājuši pie viņa jaunākā albuma “Jesus Is King”.

Kā paskaidroja Kanje, darbinieki nedrīkstot nodarboties ar seksu, ja nav precējušies. Šāda prasība ejot roku rokā ar viņa kristīgo pārliecību.

Ieskatu Vesta kampaņas prasībās publiskoja laikraksts “The New York Times”, atklājot, ka repera spēcīgie reliģiskie uzskati tiek uzspiesti arī viņa kampaņas darbiniekiem. Pēc laikraksta vēstītā, Vests mudinājis darbiniekus “atturēties no netiklībām ārpus laulības saitēm”.

Šāda repera prasība neizskan pirmo reizi - kad Vests strādāja pie sava albuma “Jesus Is King”, viņš pastāstīja, ka lūdzis cilvēkus, kuri strādā pie projekta, atturēties no seksa. “Bija gadījumi, kad es lūdzu cilvēkus, lai viņi nenodarbotos ar seksu pirms vai ārpus laulībām, kamēr strādā pie mana albuma.”

Savu spēcīgo nostāju pret abortiem reperis pauda šā gada jūlijā, kad raudāja prezidentālo debašu laikā, runājot par abortu. Kanje tobrīd atklāja, ka viņš ar sievu Kimu Kardašjanu esot domājuši pārtraukt grūtniecību, kad Kima bijusi stāvoklī ar viņu pirmo atvasi – Nortu Vestu.

“Bībelē teikts – tev nebūs nokaut,” viņš sacījis debašu laikā. “Es atceros, kad man piezvanīja mana draudzene, viņa kliedza un raudāja. Tobrīd es biju reperis, man bija dažādas draudzenes. Draudzene piezvanīja, un es pie sevis nodomāju – lūdzu, nesaki man to. Taču viņa pateica, ka ir stāvoklī,” stāstījis reperis.

“Vairākus mēnešus mēs runājām par abortu. Mēs pat nonācām līdz tam, ka mana tagadējā sieva bija paņēmusi rokās tabletes – ja tās iedzer, bērniņa vairs nav.”

“Es biju Parīzē, savās melnajās ādas biksēs. Atrados dzīvoklī, kur mana sieva tika apzagta, un man ienāca prātā ļoti daudz radošu ideju. Tad pēkšņi attēls kļuva melnbalts un dievs man pateica – ja tu bojāsi manu redzējumu, es izbojāšu tavējo,” paziņojis Kanje, runājot par zīmi, ko esot saņēmis no dieva.

Visbeidzot Vests teicis, ka abortam jābūt legālam, taču sievietēm jādod iespēja saņemt maksimālu finansiālu atbalstu. Mūziķis apgalvo, ka valdībai būtu jāpiešķir sievietei apjomīgs pabalsts, lai palīdzētu audzināt bērnu.

Kanje šo ideju izteicis vairākas reizes. Pirmajā reizē viņš sacījis, ka pabalstam jābūt 50 tūkstošiem ASV dolāru, taču vēlāk vīrietis paziņojis, ka pabalstam jābūt viena miljona ASV dolāru apmērā. “Katrs, kuram piedzimst bērns, saņem vienu miljonu dolāru vai kaut ko apmēram tādu,” rosināja mūziķis.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu