Latvijas kausā futbolā astotdaļfinālā trīs "hat-trick"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nemanja Belakovičs.
Nemanja Belakovičs. Foto: https://www.facebook.com/fkspartaks/

"Viensviens" Latvijas kausa futbolā astotdaļfinālā trešdien panākumu viesos svinēja "Optibet" virslīgas klubi "Ventspils", "Valmiera" un "Tukums 2000"/TSS, bet Jūrmalas "Spartaks" bija spiests spēlēt pagarinājumu.

(Plkst. 20.00 papildināts viss teksts.)

Pārliecinoši ceturtdaļfinālā iekļuva "Valmiera", kas viesos ar 5:1 (5:0) sagrāva Rīgas "Dinamo".

Trīs vārtus uzvarētāju labā mača 14., 18. un 40.minūtē guva Džibrils Gejs, pa vārtiem guva Aliuns Ndojē (25.minūtē) un Alvis Jaunzems (33.).

69.minūtē pēc deviņām veiktām spēlētāju maiņām abu komandu izpildījumā, visas piecas izdarot "Valmierai", goda vārtus 69.minūtē guva Dmitrijs Kovaļovs.

Ventspilnieki viesies apspēlēja Daugavpils "Lokomotiv" ar 4:0 (1:0).

Trīs vārtus uzvarētāju labā guva brazīlietis Lukass Rezende, izceldamies mača 33., 58. un 76.minūtē. Otrie un trešie vārti krita no 11 metru atzīmes. 83.minūtē vēl vienus vārtus iesita Kriss Marlons Ondongs-Mba.

Tikmēr Grobiņas pilsētas stadionā tuvu uzvarai 90 minūtēs bija arī Jūrmalas "Spartaks", taču pēc 2:2 (1:0) ar "Grobiņu" bija spiests spēlēt papildlaiku, ceturtdaļfinālā iekļūstot pēc uzvaras ar 5:2 (1:0, 1:2, 3:0).

12.minūtē viesus vadībā izvirzīja Didins Muameds - Džuari, bet 70.minūtē precīzs bija "Spartaka" "snaiperis" Nemanja Belakovičs.

Mājinieki atspēlējās pēdējās piecās minūtēs. 86.minūtē vārtus mājinieku labā guva Jānis Freimanis, bet 90.minūtē - Emīls Knapšis.

Jau 94.minūtē uzvaras vārtus viesu labā guva Raivis Skrebels, bet ar "goliem" 119. un 120.minūtē arī sev "hat-trick" noformēja Belakovičs.

Ilgu laiku savā laukumā "Rēzekne" pretojās "Tukums 2000"/TSS vienībai, zaudējot ar 1:3 (0:1).

Emeka Basils guva divus vārtus, ar vieniem izcēlās Olabandžo Alexandrs Ogundži, bet mājiniekiem pie vārtu guvuma tika Armans Galajs.

Rezultātu 24.minūtē ar 11 metru soda sitienu atklāja Basils, bet 75.minūtē viņš guva vārtus no spēles. Vēl pēc piecām minūtēm vārtus ar precīzu sitienu guva Ogundži.

Abas komandas pēc tam veica kopā piecas spēlētāju maiņas, un 87.minūtē tā sauktos goda vārtus mājiniekiem iesita Galajs.

Citos astotdaļfināla dueļos savā starpā tiksies virslīgas komandas "Riga" un "Metta", kā arī "Liepāja" un "Daugavpils". RFS pretim stāsies "Auda", bet "Jelgava" viesosies pie "Kauguri"/"Beitar".

Nākamās cīņas Liepājā un Jūrmalā jau ceturtdien.

Latvijas kausa izcīņā pašmāju klubi sacenšas ne tikai par trofeju, bet arī par tiesībām pārstāvēt Latviju UEFA Eiropas līgas kvalifikācijā.

Pirmajā kārtā piedalījās 26 komandas no Latvijas otrās un trešās līgas, divas komandas automātiski kvalificējas nākamajai kārtai. Otrajā kārtā piedalījās trīspadsmit pirmās kārtas uzvarētāji, divi "wild-card" saņēmēji, kā arī deviņi pirmās līgas klubi.

Trešajā kārtā piedalījās divpadsmit otrās kārtas uzvarētāji, bet astotdaļfinālā sešām uzvarētājām pievienojās desmit "Optibet" virslīgas klubi.

Latvijas kausa izcīņas vēsturē kopš 1936.gada pie prestižās trofejas tikušas 38 dažādas klubu komandas, bet kopš valsts neatkarības atgūšanas kausu virs galvas cēlušas 12 dažādas vienības.

Kopš 2017.gada turnīra uzvarētājiem tiek pasniegta jauna dizaina un identitātes trofeja.

Pašreizējā trofejas glabātāja ir RFS komanda, kas pērn pie tās tika pirmoreiz vēsturē. Pērn rīdzinieki tikai papildlaikā pārspēja pēdējās desmitgades titulētāko kausa komandu "Jelgavu".

Turnīra titulētākā komanda ir vairs neeksistējošā "Skonto", kas no 1992. līdz 2012.gadam turnīrā triumfēja astoņas reizes.

Latvijas kauss futbolā vienā sezonā tika izspēlēts līdz 2008.gadam, bet kopš 2009./2010.gada tas turpmākos astoņus gadus tika iesākts iepriekšējā sezonā un pabeigts nākamā gada pavasarī. Līdz ar to ceturtā Latvijas dalībniece Eirokausos tika noskaidrota vien aptuveni mēnesi pirms jaunās UEFA Eiropas līgas sezonas sākuma.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu