Ārlietu ministrija komentē situāciju ar Itālijas cietumā ieslodzīto Latvijas mūziķi (12)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Facebook/ Dženifere Rumpāne

Nupat kļuva zināms, ka latviešu džeza un populārās mūzikas pianiste, vokāliste, komponiste, aranžētāja un pedagoģe Dženifere Rumpāne jau vairāk nekā mēnesi atrodas apcietinājumā Itālijā sešus gadus veca pārkāpuma dēļ. Tagad situāciju komentē Ārlietu ministrija.

Kā informēja Ārlietu ministrijā (ĀM), ministrija ir informēta par kāda valstspiederīgā situāciju Itālijā. ĀM mēnesi strādā ar šo gadījumu, gūstot pārliecību, ka valstspiederīgā intereses un tiesības tiek ievērotas un nodrošinātas. 

"Ārlietu ministrija strādā ar minēto konsulārās palīdzības lietu, kopš 20.08. no Itālijas policijas tika saņemta informācija par mūsu valstspiederīgās apcietināšanu.

Vēstniecība Itālijā joprojām cieši sadarbojas ar personas advokāti, kā arī uztur saziņu ar pašu apcietināto personu. Kā tas notiek vienmēr šādos gadījumos, Ārlietu ministrija pārliecinās un turpina pievērst pastiprinātu uzmanību, ka tiek ievērotas mūsu valstspiederīgā tiesības.

Vienlaikus jānorāda, ka konsulārās palīdzības sniegšana ir tieša un individuāla, tādēļ publiski nevaram komentēt konkrētas lietas un apstākļus, tomēr vēlamies pieminēt, ka vēstniecība ir bijusi saziņā arī ar Dinu Sumeragu," teikts ministrijas komentārā.

Ministrija aicina Latvijas valstspiederīgos, dodoties uz citām valstīm, ievērot tur noteikto kārtību un likumus. Ja nepieciešama palīdzība, tad var zvanīt uz Konsulāro tālruni, kas strādā visu diennakti.

Tikmēr Zaļo un zemnieku savienības valdes priekšsēdētājs Edgars Tavars norāda, ka Saeimas deputāts Armands Krauze (ZZS) šo jautājumu rosinās skatīt Saeimas Ārlietu komisijā.

Atgādinām, ka Dženifere esot arestēta par identitātes zādzību un šobrīd notiesāta ar 12 mēnešu cietumsodu. 

2014. gadā sieviete braukusi bez biļetes sabiedriskajā transportā un nosaukusi citu vārdu, bet vēlāk parādījusi pasi un tikusi atlaista no policijas ar vārdiem, lai vairāk tā nedarot. Tomēr tieši par šo seno notikumu viņa tagad apcietināta un notiesāta. 

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu