Sers Deivids Atenboro 94 gadu vecumā pievienojies "Instagram" un četru stundu laikā ieguvis miljonu sekotāju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Dabaszinātnieks Devids Atenboro 94 gadu vecumā pievienojies "Instagram" lietotāju pulciņam. Viņa mērķis nav ievietot selfijus vai fotogrāfijas pie baseina, bet gan aicināt cilvēkus pievērst uzmanību straujajām klimata pārmaiņām.

94 gadus vecais dabaszinātnieks septembra nogalē izveidoja savu "Instagram" kontu, un viņam vajadzēja tikai četras stundas un 44 minūtes, lai sasniegtu miljonu sekotāju. Dienas laikā viņa konts ieguva teju trīs miljonus sekotāju. Tādējādi Atenboro pārspēja līdz šim "Instagram" reģistrētos rekordus par visātrāk iegūto sekotāju skaitu.

Viņa pirmais ieraksts bija video - brīdinājums par klimata pārmaiņām.  

"Pēdējo 60 gadu laikā esmu parādījies radio un televīzijā, bet "Instagram" šī ir mana pirmā reize. Kā mēs visi zinām, pasaule ir nepatikšanās. Kontinenti deg. Ledāji kūst. Koraļļu rifi mirst. Zivis pazūd no mūsu okeāniem. Saraksts turpinās," videoierakstā sacīja Atenboro.

"Nākamo nedēļu laikā es ierakstīšu ziņojumus, lai paskaidrotu, kādas ir problēmas un kā mēs ar tām varam tikt galā," nobeigumā sacīja Atenboro.

Šī mēneša sākumā Atenboro izteica brīdinājumu par mūsu planētu. Viņš mudināja cilvēkus rīkoties tūlīt, lai kopā veidotu labāku nākotni, izmantojot stundu ilgo dokumentālo filmu "Iznīcība: fakti", kurā pētīta cilvēka darbības postošā ietekme uz dabu. Filma parāda mums šausminošas iznīcības ainas, ieskaitot ainu, kurā pērtiķi lec no kokiem, lai izvairītos no uguns, taču noslīkst upē. Citā ainā koala klibo pāri ceļam, meklējot patvērumu, jo tās meža māju pārņēmušas liesmas.

"Dzīves laikā esmu sastapies ar dažām ievērojamākajām pasaules dzīvnieku sugām. Tikai tagad es saprotu, kā man ir paveicies - šķiet, ka daudzi no šiem brīnumiem pazūd uz visiem laikiem," sacīja Atenboro. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by A Life On Our Planet (@davidattenborough) on

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu