Tartu skolēni sēž uz vilciena sliedēm. Bērni skolotājas uzraudzībā mācās dzīvībai bīstamā vietā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Kuvatõmmis Facebookist

Piektdien, 25. septembrī, sociālajos tīklos izplatījās fotogrāfija, kurā redzami Tartu skolas 5. vai 6. klases skolēni, kuri sēž uz dzelzceļa sliedēm. Situāciju nosoda gan likumsargi, gan pati skola, raksta laikraksts "Postimees".

"Šodien pulksten 13.24 policijai tika paziņots, ka skolotāja māca bērnus uz dzelzceļa sliedēm. Kad ieradās patruļa, trīs 12 gadus veci bērni sēdēja uz sliedēm un zīmēja," norāda policijas pārstāvis.

"Policija runāja ar skolotāju par drošību uz vilciena sliedēm un paskaidroja, ka dzelzceļš noteikti nav vieta mācību stundām. Sēdēšana uz dzelzceļa ir ārkārtīgi bīstama, un skolotājas iedrošinājums to darīt ir ļoti slikts piemērs bērniem satiksmes drošības ziņā," viņš piebilda.

Pēc Tartu skolas direktora Pētera Kikas teiktā, šāda rīcība nav pieļaujama, un sarunas ar skolotāju turpināsies pirmdien. "Protams, tā ir pilnīgi nepieņemama darbība. Kā skolas direktors nekad nebūtu domājis, ka man jāsaka skolotājai, ka ar bērniem nevar doties tuvumā vilciena sliedēm..."

Dzelzceļa apsardzes asociācijas "Operation Lifesaver Estonia" vadītājs Tarmo Vahemets sacīja, ka viņa priekšā pavērās viena no satraucošākajām bildēm. "Tik sāpīgu ainu es nekad neesmu redzējis," komentēja Vahemets. "Pēdējo desmit gadu laikā es neesmu sastapies ar skolotāju, kurš apzināti vedīs bērnus uz dzelzceļa. Visi zina, ka tas ir aizliegts un bīstami, kā arī ir slikts piemērs," viņš teica, piebilstot, ka šī situācija, iespējams, atstāj bērniem nepareizu priekšstatu par atbilstošu uzvedību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu