Baltkrievijā notiks "simbolisks Tihanovskas inaugurācijas ģenerālmēģinājums" (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Tūkstošiem Baltkrievijas sieviešu kārtējo sestdienas demonstrāciju iecerējušas kā "simbolisku ģenerālmēģinājumu" opozīcijas prezidenta amata kandidātes Svetlanas Tihanovskas inaugurācijai.

Saskaņā ar oficiālajiem 9.augustā notikušo vēlēšanu rezultātiem 80,1% balsu ieguvis līdzšinējais autoritārais Baltkrievijas līderis Aleksandrs Lukašenko, bet Tihanovska - tikai 10,1% balsu.

Taču opozīcija, pamatojoties uz liecībām par nepieredzēti plašiem pārkāpumiem, apgalvo, ka šie rezultāti ir viltoti.

Trešdien Minskā slepenībā notika Lukašenko inaugurācijas ceremonija, bet gan Eiropas Savienība, gan ASV jau paziņojušas, ka neatzīst viņu par leģitīmu  Baltkrievijas prezidecntu.

Kā uzsvērušas sieviešu demonstrācijas rīkotājas, Tihanovska ir baltkrievu "siržu prezidente", un viņu akcija kļūs par viņas "īstās inaugurācijas ģenerālmēģinājumu".

Drīz pēc 9.augustā notikušajām Baltkrievijas prezidenta vēlēšanām Tihanovska bija spiesta pamest valsti un patverties Lietuvā, kad nākamajā dienā pēc vēlēšanām mēģināja iesniegt sūdzību Centrālajā vēlēšanu komisijā, pieprasot pārskaitīt balsis, un domājams, saņēma draudus vērsties pret viņas bērniem un vīru.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu