Apmaksātas studijas Vidzemes Augstskolā piešķirtas astoņiem baltkrieviem (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Unsplash

Apmaksātas studijas Vidzemes Augstskolā piešķirtas astoņiem Baltkrievijas pilsoņiem, no tiem diviem doktorantūrā, aģentūrai LETA atklāja augstskolas rektors Gatis Krūmiņš.

Viņš norādīja, ka interese par studijām Vidzemes Augstskolā ir pietiekoši liela,un augstskola ir veikusi pretendentu atlasi. Patlaban ir noslēgti astoņi studiju līgumi, no tiem divi doktorantūrā, bet seši - dažādās maģistra studiju programmās.

"Šobrīd Baltkrievijas pilsoņi kārto dokumentus ieceļošanai Latvijā. Ņemot vērā, ka interese bija pietiekoši liela, atlase notika pēc stingriem kritērijiem," pauda Krūmiņš.

Jau ziņots, ka ņemot vērā politisko situāciju Baltkrievijā un nepieciešamību sniegt palīdzību Baltkrievijas sabiedrībai, Vidzemes Augstskola no saviem līdzekļiem plāno finansēt desmit Baltkrievijas pilsoņu studijas augstskolā, aģentūru LETA informēja augstskolā.

Pilsoņiem no Baltkrievijas būs iespēja pretendēt uz studiju vietām divās maģistra studiju programmās - "Stratēģiskā komunikācija un pārvaldība" un "Virtuālā realitāte un viedās tehnoloģijas".

Savukārt doktorantūrā Baltkrievijas pilsoņi varēs pieteikties apmaksātām studijām programmās "Sociotehnisko sistēmu modelēšana" un "Ekonomika un uzņēmējdarbība".

Visas programmas tiek piedāvātas angļu valodā, un pieteikšanās termiņš bija šī gada 7. septembris.

Augstākās izglītības iestādes rektors uzsvēris, ka cilvēkiem nedrīkst būt vienalga, kas notiek mūsu kaimiņvalstīs, un, viņaprāt, visiem spēkiem jāiesaistās, kad situācija to prasa.

"Šobrīd tas brīdis ir atkal pienācis. To mums māca arī vēsture. Procesi ap mums tiešā veidā ietekmē arī mūs pašus. Tā bija gan pirms 100 gadiem, kad slēdzām miera līgumu ar Padomju Krieviju, gan 1940. gadā, kad zaudējām neatkarību, gan arī pirms 30 gadiem, kad cīnījāmies par savas neatkarības atjaunošanu," paudis augstskolas rektors.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu