Kā izskatās meitene, kura astoņus gadus ēdusi tikai baltmaizi un čipsus? (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Marta Deivisa izmēģina jaunus ēdienus un pārtikas produktus.
Marta Deivisa izmēģina jaunus ēdienus un pārtikas produktus. Foto: Facebook/David Kilmurry

Desmit gadus vecā Marta Deivisa no Koventrijas pilsētas Anglijā lielāko daļu savas dzīves ir pārtikusi no ēdieniem, kas ir katra dietologa murgs. Par to, kā meitene nonākusi līdz šādam uzturam un kā viņas dzīvē ir izdevies ieviest jaunus pārtikas produktus, vēsta portāls "Fox News".

Martas vecāki atklāj, ka meietenes uzturs līdz pat astoņpadsimt mēnešu vecumam ir bijis atbilstošs pieņemtajiem priekšrakstiem, taču ar laiku meitene atteikusies ēst jebko, kas nav apgrauzdēta maize ar sviestu un čipsi. Meitene neesot bijusi spējīga apēst neko citu pat svētku reizēs - vecāki atklāj, ka ciemos devušies ar līdzi iesaiņotām baltmaizes šķēlēm un čipsiem.

Psihiskās veselības speciālisti norāda, ka riebumu pret citu pārtiku meitenei radījusi pārtikas neofobija - stāvoklis, kurā bērnam paniskas bailes izraisa doma par jauna ēdiena izmēģināšanu. Šāda reakcija bieži ir sastopama arī dzīvnieku pasaulē - tas ir veids, kā pasargāt sevi no potenciāli indīgiem pārtikas avotiem.

Posted by Selective Eating Disorder - SED Treatment & Recovery on Ceturtdiena, 2020. gada 17. septembris

Meitenes vecāki esot uzskatījuši, ka ar laiku šī problēma mazināsies un pazudīs pati no sevis, taču tā nav noticis. Ārstēt fobiju Martai nu palīdz hipnoze - pēc pirmās sesijas meitene esot piekritusi pamēģināt picas maliņu. Mēneša laikā meitene ir izmēģinājusi vairāk nekā 50 jaunus ēdienus un pamazām dažādo savu uzturu.

"Man joprojām garšo apgrauzdēta maize, taču labprāt ēdu arī makaronus un vistas plācenīšus," žurnālistiem stāstījusi desmitgadīgā meitene.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu