Kariņš: Ekspertiem jānosaka, vai ir nepieciešami kādi papildu epidemioloģiskie ierobežojumi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Zane Bitere/LETA

Ekspertiem jānosaka, vai būtu nepieciešami kādi papildu epidemioloģiskie ierobežojumi saistībā ar Covid-19 saslimstības gadījumu pieaugumu, izriet no Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) šodien paustā preses konferencē pēc koalīcijas sadarbības sanāksmes.

Kariņš uzsvēra, ka šis jautājums netiek skatīts politiski, tāpēc tas arī nav apspriests šodien koalīcijas sanāksmē.

Premjers arī informēja, ka valdība 29.septembra sēdē uzklausīs Veselības ministrijas (VM) ziņojumu par epidemioloģisko situāciju valstī.

Kā ziņots, Latvijas 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju pirmo reizi kopš aprīļa ir pārsniedzis desmit gadījumu robežu, liecina Eiropas Slimību profilakses un kontroles centra (ECDC) dati.

Vadoties pēc ECDC datiem, pirmdien šis rādītājs sasniedza 10,52 gadījumus uz 100 000 iedzīvotāju, savukārt svētdien šis rādītājs bija 9,9 gadījumi. Pēdējo reizi, kad tika reģistrēta augstāka saslimstība par minēto, bija 19.aprīlī, kad valstī tika reģistrēti 10,57 gadījumi.

Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis, kurš vada Starpinstitūciju koordinācijas vadības grupu, aģentūrai LETA pēc pirmdien notikušās sanāksmes uzsvēra, ka epidemioloģiskā situācija valstī tiek kontrolēta, un vadības grupa neprasīs valdībai ieviest papildu Covid-19 ierobežojošus pasākumus.

Citskovskis skaidroja, ka, uzklausot gan Veselības ministrijas speciālistus, gan arī epidemiologus, secināts, ka patlaban var identificēt saslimšanas gadījumus un noteikt arī kontaktpersonas. Valsts kancelejas direktors akcentēja, ka situācija lēnām pasliktinās, tomēr tā nav tik kritiska, lai aicinātu valdību ieviest jaunus ierobežojošus pasākumus visā valstī.

Darba grupā tika lemts, ka aktīvi jāvērš sabiedrības uzmanība, lai cilvēki ievērotu noteiktos piesardzības pasākumus, kā, piemēram, divu metru distanci, roku mazgāšanu, nedrūzmēšanos, rekomendēta arī sejas masku lietošana vietās, kur notiek drūzmēšanās un nevar ievērot distanci, piemēram, sabiedriskajā transportā.

Tomēr Citskovskis vērsa uzmanību uz to, ka sabiedrībai ir jāmobilizējas, jo, ja saslimušo skaits turpinās lēnām pieaugt, iespējams, nāksies ieviest ierobežojošus pasākumus visas valsts līmenī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu