Maltas zinātnieki sašutuši par dāvanu princim Džordžam

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kembridžas hercogu ģimene un Deivids Atenboro.
Kembridžas hercogu ģimene un Deivids Atenboro. Foto: EPA/Scanpix

Slavenais vides aizstāvis un dabas zinātnieks Deivids Atenboro nesen viesojās Kensingtonas pilī. Vizītes laikā zinātnieks uzdāvināja princim Džordžam aizvēsturisku milzu haizivs zobu, taču Maltas zinātnieki vēlas zobu atgūt, vēsta portāls "Business Insider".

Sestdien Kensingtonas pils pārstāvji publicēja attēlu, kurā dabas zinātnieks Deivids Atenboro redzams kopā ar Kembridžas hercogu pāri un viņu trijiem bērniem. Vizītes laikā zinātnieks uzdāvināja princim Džordžam ļoti senu haizivs zobu.

Foto: EPA/Scanpix

Artefaktu Atenboro atradis pagājušā gadsimta sešdesmitajos gados, kad atpūties ar ģimeni Maltā. Haizivs zobs atradies kaļķakmens gabalā, kas pastāvējis Miocēna periodā aptuveni pirms 23 miljoniem gadu. Zobs piederējis milzu haizivij ar zinātnisko nosaukumu "Carcharocles megalodon" jeb "Lielais zobs".

Maltas zinātnieki vēlas zobu atgūt, jo artefakts tiek uzskatīts par valsts dabas mantojumu. Valsts likumos rakstīts, ka fosilijas tiek uzskatītas par kultūras mantojumu. "Mēs pievēršam lielu uzmanību vēsturiskajiem un mākslinieciskajiem artefaktiem, taču aizmirstam par dabu. Vēlos šo attieksmi mainīt," apgalvoja Maltas kultūras ministrs Hosē Herrera intervijā ar laikrakstu "Times of Malta".

Atenboro viesojies Kensingtonas pilī, lai noskatītos savu jauno filmu ,"Dzīve uz mūsu planētas". Kembridžas hercogu pāris strādā kopā ar Atenboro pie projekta, kura mērķis ir dabas vērtību saglabāšana.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu