Tihanovska ķērusies pie Baltkrievijas ēnu kabineta veidošanas (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Baltkrievijas opozīcijas līdere Svetlana Tihanovska ķērusies pie Baltkrievijas ēnu kabineta veidošanas, trešdien teikts paziņojumā Tihanovskas kanālā lietotnē "Telegram" .

"Tihanovska par pārstāvi cilvēktiesību jautājumos iecēlusi Gariju Pogoņailo - pazīstamo baltkrievu juristu un cilvēktiesību aizstāvi. Par pārstāvi ekonomisko reformu jautājumos iecelts ekonomists Aļess Aļehnovičs," teikts paziņojumā.

Pogoņailo Baltkrievijā bijis advokāts daudzās cilvēktiesību lietās, arī baltkrievu žurnālistu Pāvela Šeremeta un Dmitrija Zavadska lietās.

Viņš vairāk nekā 20 gadus bijis Baltkrievijas Helsinku komitejas priekšsēdētāja vietnieks.

Aļehnovičs ir analītiskā centra "CASE-Belarus" viceprezidents. Centrs nodarbojas ar ekonomikas pētniecību, kā arī Baltkrievijas ekonomikas reformu izstrādi.

"Aleksandra Lukašenko režīms nav tikai neleģitīms vien, bet tas arī netiek galā ar saviem uzdevumiem. Mēs nevaram turpināt būt bezdarbīgi un novērot, kā valsts arvien vairāk ieslīgst krīzē. Tāpēc, lai nodrošinātu jaunu vēlēšanu sarīkošanu, es turpinu savu darbu pie visu Baltkrievijas sabiedrības demokrātisko spēku apvienošanas," paziņoja Tihanovska.

Kā ziņots, Baltkrievijā jau ilgāk nekā pusotru mēnesi turpinās protesti pret prezidenta vēlēšanu viltošanu. Protestu gaitā aizturēti vairāki tūkstoši cilvēku, bet vairāki simti ievainoti.

Saskaņā ar oficiālajiem rezultātiem Baltkrievijas prezidenta vēlēšanās 9.augustā līdzšinējais valsts galva Lukašenko ieguvis 80,1% balsu, bet opozīcijas kandidāte Tihanovska - 10,1%, taču opozīcija uzskata, ka vēlēšanu rezultāti ir viltoti un vēlēšanās pārliecinoši uzvarējusi Tihanovska.

Vēlēšanu rezultātus atteikusies atzīt arī Eiropas Savienība un citas rietumvalstis.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu