"Katra diena ir sods..." Bijusī motokrosa zvaigzne stāsta par dzīvi ratiņkrēslā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Šī gana jūnijā 27 gadus vecais Šveices motokrosa talants Kilijans Obersons pēc smaga negadījuma tika paralizēts. Talantīgais sportists savā "Instagram" kontā dalījies ar pārdomām par dzīvi ratiņkrēslā.

Obersons savas karjeras laikā bija kļuvis par septiņkārtēju Šveices motokrosa čempionu un šajā vasarā talantīgais braucējs bija apņēmības pilns savas spējas apliecināt arī Ziemeļamerikā.

Tomēr pāri okeānam pavadītais laiks šveicietim izvērtās katastrofāls, jo kādā no treniņiem Obersons piedzīvoja smagu kritienu, kā rezultātā sportists piedzīvoja mugurkaula lūzumu. Ievērojamu laiku ObersonamJūtas slimnīcā nācās pavadīt vienatnē , jo Covid-19 pandēmijas dēļ viņu nedrīkstēja apciemot tuvinieki.

Pēc sarežģīta rehabilitācijas darba ASV motokrosa zvaigznei tika atļauts atgriezties dzimtenē, kur darbs pie atlabšanas turpinās. Tomēr Obersons joprojām ir piekalts ratiņkrēslam.

"Man ir apriebusies šāda dzīve. Mani pie dzīvības saglabā tikai cerība," ievadā rakstīja Obersons.

Sportists stāsta, ka problēmas sagādā ikdienas darbības, kas kādreiz šķitušas pašsaprotamas: "Viss ir daudz sarežģītāks... Mans ķermenis vairs normāli nefunkcionē. Katru dienu jūtos un guļu slikti. Mani kaitina tas, ka pat visvienkāršākās lietas aizņem mūžību. Katra diena ir sods. Es sev saku, ka nākamā diena būs labāka."

"Bet dienas aiziet un tās ne ar ko neatšķiras. Vienīgais, kas mani notur dzīvu, ir cerība. Cerība, ka drīz paliks labāk, cerība atrast normālu dzīvi. Daudzi cilvēki mani atbalsta un es viņiem par to pateicos. Bet galu galā es ar savu ķermeni cīnos viens pats un tas ir daudz sarežģītāk nekā jums varētu šķist," nobeigumā rakstīja Obersons

Pēdējo reizi Obersons trasē devās 14. jūnijā, izcīnot 15. pozīciju.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu