FOTO Tetovētam pirmsskolas pedagogam aizliedz strādāt ar maziem bērniem izskata dēļ (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Kas ir svarīgākais pirmskolas pedagoga darbam - izskats vai izturēšanās pret bērniem? Šādu jautājumu aktualizē Silveins Heliens no Francijas, kuram nesen liegts strādāt ar bērniem savas savdabīgās ārienes dēļ - vīrietis ir pilnībā klāts ar tetovējumiem, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

35 gadus vecais Silveins Heleins strādā bērnudārzā. Lielākā daļa Heleina ķermeņa ir klāta ar tetovējumiem, tai skaitā - arī vīrieša acu baltumi. Audzēkņu vecāki esot sūdzējušies, jo notetovētais pedagogs ar savu izskatu biedējot bērnus, vēsta "Reuters".

Heleins intervijā ar mediju apgalvojis, ka iepriekš neviens nebija sūdzējies par vīrieša izskatu.

Foto: AFP/SCANPIX

"Maniem audzēkņiem un viņu vecākiem nebija iebildumu pret manu izskatu, jo viņi mani pazīst. Tie, kuri redz mani no tālienes, vienmēr padomā to sliktāko," sacījis pedagogs.

Vietējās izglītības iestādes pārstāvis "Reuters" paziņoja, ka ir panākta vienošanās ar Heleinu. Skolas vadība lēmusi, ka Heleins vairs nedrīkstēs mācīt pirmskolas vecuma bērnus. Pedagogs turpinās savu darbu ar vecākiem audzēkņiem, jo bērni, kas jaunāki par sešiem gadiem, varētu nobīties no vīrieša izskata.

"Man žēl, ka tāds bija viņu lēmums. Esmu pirmskolas pedagogs un mīlu savu darbu," apgalvojis Heleins.

"Tetovēšanās ir mana kaislība," sacījis vīrietis un atklājis, ka esot pavadījis aptuveni 460 stundas, tetovējot savu ķermeni.

Foto: AFP/SCANPIX

Savu pirmo tetovējumu vīrietis ieguvis 27 gadu vecumā. Tobrīd Heleins strādājis par skolotāju kādā Londonas privātskolā un piedzīvojis eksistenciālo krīzi, kas pamudinājusi vīrieti sākt tetovēties. Pēc tam vīrietis turpinājis savu karjeru dzimtajā Francijā, Parīzē.

Heleina karjeras laikā ir bijuši dažādi šķēršļi, taču vīrietis ir apņēmies turpināt pedagoga darbu. Vīrietis uzskata, ka viņa āriene mudinās skolēnus būt saprotošākiem un tolerantākiem pret citiem.

"Iespējams, ka tad, kad mani skolēni izaugs, viņi nebūs rasisti vai homofobi. Cerams, ka bērni būs brīvi no aizspriedumiem," izteicies Heleins.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu