Šūmahers vai Hamiltons? Divkārtējais F-1 čempions Alonso par atbildi nešaubās (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA, REUTERS/Scanpix/ Apollo kolāža

Bijušais F-1 pilots un divkārtējais čempions Fernando Alonso sarunā ar "Sport Bild" atklājis savu viedokli visu laiku labāka pilota debatē.

Diskusijas par to, kurš ir visu laiku labākais F-1 pilots - Luiss Hamiltons vai Mihaels Šūmahers, saasinās ar katru nedēļas nogali, kad norisinās sacīkstes.

Šķiet, ka katrā sacīkstē no Hamiltona rokas krīt kāds no leģendārā vācieša rekordiem. Šobrīd Hamiltons ir ļoti tuvu vēsturiskam panākumam. Britu pilotam pietrūkst vienas uzvaras, lai atkārtotu Šūmahera rekordu ar visvairāk sacīkšu uzvarām F-1 vēsturē (91).

Tāpat Hamiltona kontā šobrīd ir seši čempiona tituli, bet arī šosezon viņš ir visai pārliecinošs kopvērtējuma līderis, kas nozīmētu, ka 2020. gada izskaņā britu pilots kļūs par septiņkārtēju F-1 čempionu, atkārtojot vēl vienu Šūmahera rekordu.

Vairums, F-1 ekspertu uzskata, ka "Mercedes" dominance turpināsies arī nākamgad, kas paver lielisku iespēju Hamiltonam kļūt par vienīgo vīru sporta vēsturē, kam ir izdevies izcīnīt astoņus čempiona titulus.

Alonso trasē ir cīnījies ar abiem F-1 spīdekļiem. 2007. gada sezonā Alonso bija arī Hamiltona komandas biedrs "McLaren" rindās.

Tomēr, par spīti Hamiltona daudzajiem sasniegumiem, Alonso joprojām par pārāku pilotu uzskata Šūmaheru.

"Es Mihaelu atceros kā pilotu, kuru bija grūti pārspēt. Pilotu ar vislielāko talantu. Viņam nedaudz vairāk bija iekšā," skaidroja Alonso.

Spāņu pilots arī piemin faktu, ka Šūmahers savā komandā allaž dominēja, kamēr Hamiltons titulu ir zaudējis arī savas vienības ietvaros: "Luiss ir ļoti labs pilots - savas paaudzes labākais. Niko Rosbergs uzvarēja titulu, kad viņš brauca kopā ar Luisu. Mihaels ar ko tādu nesaskārās. Viņš allaž bija līderis."

"Viņš vienmēr uzvarēja. Manās acīs labākais ir Mihaels - viņš ir soli priekšā," nobeigumā savu viedokli labākā pilota debatē skaidri noformulēja divkārtējais čempions.

Nākamajā sezonā Alonso atgriezīsies F-1 un Hamiltona spējas atkal varēs pārbaudīt trasē.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu