Liepājas mērs: Vislielāko efektu Covid-19 apkarošanā dotu valsts robežu slēgšana (10)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Solis, kas dotu vislielāko efektu Covid-19 izplatības ierobežošanā, būtu Latvijas robežu slēgšana vai vismaz robežu kontrole, šādu viedokli intervijā "Rietumu Radio" pauda Liepājas domes priekšsēdētājs Jānis Vilnītis (LRA).

Viņš uzskata, ka patlaban pašizolācijas ievērošana pēc ierašanās no "dzeltenajā" vai pat "sarkanajā" sarakstā esošām valstīm ir tikai vēlamības izteiksmē, un "tas simtprocentīgi ir uz cilvēku sirdsapziņas".

"Mēs dzīvojam pierobežā un redzam, ka lietuviešu Liepājā joprojām ir pietiekami daudz,"

sacīja Vilnītis, "kamēr robeža nav slēgta, mums ir jāsamierinās ar šo situāciju un mēs esam bezspēcīgi. Viss ir uz cilvēku sirdsapziņas, uz godaprātu. Mēs tikai varam aicināt izturēties ar atbildību."

Vilnītis zināja stāstīt, ka viens Liepājas pirmsskolas izglītības iestādes audzēknis ar vecākiem dzīvo Lietuvā, bērns katru dienu tiek vests uz bērnudārzu Liepājā, bet pašvaldībai neesot nekāda pamata šim bērnam bērnudārzu apmeklēt aizliegt.

"Esam par to konsultējušies un jāsaka, kā ir, mēs esam bezspēcīgi," apgalvoja Vilnītis, "šie lēmumi ir tikai un vienīgi valdības rokās. Esam konkrētajā bērnudārzā lūguši pedagogus un auklītes īpašu uzmanību pievērst šim bērniņam."

Liepājas domes priekšsēdētājs arī atklāja, ka viņam ir zināmi fakti par liepājniekiem, kuri atrodas vai pārrodas no ārvalstu tūrisma braucieniem, vienlaikus viņu bērni apmeklē Liepājas izglītības iestādes.

"Kāpēc es to zinu? Tāpēc, ka cilvēki paši sociālajos tīklos rāda, kā viņi atpūšas Abu Dabi vai kādā citā kūrortā, un līdz ar to informācija visiem ir pieejama," sacīja Vilnītis.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu