Spīdvejists Mihailovs izcīna bronzas medaļu pasaules junioru čempionātā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Oļegs Mihailovs
Oļegs Mihailovs Foto: Oleg Mihailov Racing999/Facebook

Latvijas spīdvejists Oļegs Mihailovs piektdien Pardubices trekā izcīnīja bronzas medaļu pasaules U-21 čempionātā.

Pasaules čempions šogad tika noskaidrots vienās finālsacensībās. Pamatsacensībās Mihailovs piecos braucienos svinēja vienu uzvaru un četras reizes finišēja otrais, kas deva 11 punktus un piekto vietu, ļaujot iekļūt pusfinālā.

Tajā daugavpilietis pēdējā apļa sākumā ieguva otro pozīciju, ko noturēja, piekāpjoties vien britam Danielam Bevlijam un iekļūstot finālā. No otra pusfināla titula braucienu sasniedza austrālietis Džeimons Lidsijs un polis Dominiks Kubera.

Finālā galvenā cīņa notika starp Lidsiju un Kuberu, virsroku gūstot austrālietim. Tikmēr Mihailovs finišēja trešais un atstāja aiz sevis Bevliju.

Mihailovs Latvijai sarūpēja otro godalgu pasaules junioru čempionātos. Pirms desmit gadiem turpat Pardubicē bronzas medaļu izcīnīja Maksims Bogdanovs.

Aizpērn Mihailovs junioru čempionātā piedalījās vienā no trim finālposmiem, Daugavpilī izcīnot ceturto vietu, bet kopvērtējumā viņš bija 11.pozīcijā.

Vienai no trim šī gada pasaules junioru čempionāta kvalifikācijas kārtām šovasar bija jānotiek Rīgā, taču Covid-19 pandēmijas dēļ atlases kārtas tika atceltas un čempionāts noritēja vienās finālsacensībās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu