Iemesli, kāpēc toksiskas ģimenes attiecības bērniem nodara vairāk ļaunuma nekā šķiršanās

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: pexels.com

Pāri, kuri jau nobrieduši šķirties, paliek kopā bērna dēļ, taču neapzinās, cik traumējoši tas patiesībā ietekmē atvasi. Piedāvājam iepazīties ar četriem iemesliem, kāpēc toksiskas ģimenes attiecības bērniem ir sliktākas nekā vecāku šķiršanās, vēsta portāls "Soulpost". 

1. Pastāvīga spriedze

Bērni ir ļoti jutīgi pret visu, kas notiek starp vecākiem. Ja vecāki dzīvo pastāvīgā konfliktā, bērni piedzīvo stresu. Viņi mājās ir pastāvīgā stresā, nevis jūtas mierīgi un aprūpēti. Tas var izraisīt depresiju un citus garīgus un psiholoģiskus traucējumus.

2. Negatīva ietekme uz bērna pašapziņu

Bērns savā prātā bieži mēdz atminēties vecāku konfliktus. Tas samazina viņa pašapziņu un pašcieņu. Bērns izjūt mīlestības nepieciešamību, bet noraidīs to, kad kāds viņam to izrādīs.

3. Garastāvokļa svārstības

Toksiska ģimenes vide izraisa psiholoģiskas ciešanas, tāpēc bērnam bieži ir garastāvokļa izmaiņas. Bērni, kuri auguši starp neskaitāmiem ģimenes konfliktiem ātri izaug, tādējādi zaudējot daļu bērnības.

4. Bailes no tuvības

Toksiska ģimenes dzīve atstāj cilvēkā bērnības traumu. Šādi bērni baidās no tuvības ar citiem cilvēkiem jau pieaugušā vecumā. Tuvība izraisa sāpīgas atmiņas no pagātnes. Tāpēc bērni ievēros distanci no citiem, lai viņi nekaitētu savai dvēselei, kā tas notika bērnībā.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu