"Ērkšķu" šovā dalībniece brīvprātīgi pamet projektu, jo viņu neapmierina dzīvošanas apstākļi (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Ceturtdien pie “STV Pirmā!” un “Shortcut” skatītājiem nonāca jaunākā sociālā projekta “Caur ērkšķiem uz..” sērija, kas iezīmējās ar visai dramatiskiem notikumiem. 

Kempingā, kur dāmas jau bija paspējušas ērti iekārtoties un sadalīt guļvietas, ieripoja kemperi. Bet līdz ar tiem – atklāsme, ka projekta dalībnieces arī šogad dosies tūkstošiem kilometru garā ceļojumā pa Latviju. Taču, nule kā samierinājušās ar jaunpienācēju Edgaru, kurš ir pirmais stiprā dzimuma pārstāvis projektā, daļa no dāmām diemžēl nebija gatavas mainīt komfortu pret daudz spiedīgākiem apstākļiem.

Īpaši aizsvilās Ginta - jaunā māmiņa no Limbažiem, kas cieš no medikamentu atkarības, kritiski zema pašvērtējuma un sapņo atgūt ticību sev, kā arī Nataļja, kura uz projektu nākusi, lai atbrīvotos no grādīgo dzērienu un kaitīgo vielu atkarības.

Ieraugot kemperus, dāmas steidza kravāt čemodānus nevis piedzīvojumam, bet gan mājupceļam.

“Man nepatīk šaurās telpās un man nepatīk ilgi braukt. Man nav ko elpot un sākas panikas lēkmes. Paskaties, cik man daudz mantas. Kur es visas savas mantas likšu?” sacīja Ginta, izmisīgi cenšoties sazvanīt kādu no savējiem, lai pierunātu braukt viņai pakaļ.

Arī Nataļja apņēmīgi steidza pakot mantas, nikni sakot:

“Sauc man taksometru, es tinos. Es netaisos braukāt autobusā, dzīvot. Kas par murgu? Teltis ņemiet līdzi – aiziet, guļam teltī!” 

Turpretim pārējās projekta dalībnieces, noskatoties dāmu uzburtajā drāmā, neslēpa savu sašutumu, sakot, ka viņas visas taču nākušas uz “Ērkšķiem” lai mainītos, gūtu jaunas atziņas un tāda iespēja taču gluži katru dienu nepaveras. “Tas ir nepieņemami! N-tās meitenes varēja tikt viņu vietā – tu jau zināji, kur tu brauksi” kolēģu rīcību skaudri vērtēja “Caur ērkšķiem uz..” dalībniece Inga.

Ja Ginta, Lienes Stepenas un pārējo dalībnieču iedrošināta, tomēr bija gatava stāties pretim savām bailēm un dalību “Ērkšķos” turpināt, tad Nataļja projektu pameta.

Personīgu iemeslu dēļ prom devās arī klusā liepājniece Natālija - meitene bez konkrētas dzīvesvietas., kura cieš no zema pašvērtējuma un nevēlamiem dzīves apstākļiem. Viņa jau projektu uzsākot neslēpa, ka sapņo par pastāvīgu mājokli un cer atgūt meitiņas aprūpes tiesības. Tāpat līdzās komandas saliedēšanas sacensībām un Mihaila Džondžua lekcijai par sadarbību, jau pirmajā vakarā kemperos uzvirmoja savstarpējie kašķi, nesaskaņas un centieni pārdalīt ietekmes sfēras.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu