Vīrietis Igaunijā policijas iecirknī ierodas ar "dāvanu" - Otrā pasaules kara lādiņu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Dienvidigaunijas sapieru vienība

Otrdienas, 6. oktobra, pēcpusdienā, kāds vīrietis, labu gribēdams, ieradies policijas iecirknī ar Otrā pasaules kara lādiņu rokā, vēsta "Rus.Postimees".

Vīrietis iecirknī ieradies saistībā ar policijas rīkoto ieroču un sprāgstvielu savākšanas kampaņas akciju. Taču ir svarīgi saprast, ka pat ļoti veci lādiņi ir ārkārtīgi bīstami un var uzsprāgt jebkurā brīdī.

Policijas informācijas biroja darbinieks par negaidīti atnesto "dāvanu" informējis Tartu policijas iecirkņa pārstāvi Jullaru Simeru, kurš izsauca sapieru grupu, kuriem veiksmīgi izdevās neitralizēt lādiņu un vēlāk to iznīcināt. 

Vīrietis, kurš atnesa lādiņu netiks apsūdzēts. "Jā, īstajā brīdī mēs sākām kampaņu. Mēs aicinām iedzīvotājus atteikties no ieročiem un sprāgstvielām, nebaidoties no sodiem, taču tas nekādā ziņā nenozīmē, ka šos bīstamos priekšmetus drīkst vest uz policijas iecirkni", teica Simers, kurš aicina cilvēkus, kuri vēlas atdot policijai ieročus vai sprāgstvielas, vispirms zvanīt uz numuru 112 un pagaidīt, kamēr eksperti šos bīstamos priekšmetus savāks. 

Otrdien ievestais Otrā pasaules kara lādiņš bija vīna pudeles lielumā. Vīrietis to aizveda no savām mājām uz Tartu.

"Viņš paskaidroja, ka lādiņu bija saņēmis pirms vairākiem gadiem kā piemiņu no drauga, taču beigu beigās nolēmis no tā atbrīvoties,'' sacīja Simera. 

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu