Kalniņš laukumā dodas 78 sekundes un vairs nespēj palīdzēt "Jokerit" zaudētā spēlē

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jānis Kalniņš
Jānis Kalniņš Foto: Raimonds Volonts, "Dinamo Rīga"

Latviešu vārtsargs Jānis Kalniņš pirmdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē savā laukumā Helsinku "Jokerit" vārtos pabija vien 78 sekundes, kad jau vairs nevarēja novērst "Jokerit" zaudējumu mājās.

Helsinkos "Jokerit" savā laukumā ar 2:4 (1:0, 1:2, 0:2) piekāpās Jaroslavļas "Lokomotiv".

Kalniņš vārtos stājās pēc ceturto vārtu zaudējuma trīs minūtes un 35 sekundes pirms pamatlaika beigām un vārtos pavadīja 78 sekundes, pārējā laikā Helsinku hokejistiem spēlējot ar sešiem laukuma spēlētājiem. Šajā laikā metienu pa latviešu vārtsarga sargāto "būri" nebija.

Viņa komandasbiedrs vārtos Anderss Lindbeks atvairīja vien 16 no 20 viesu metieniem.

Uzvarētāju labā divus rezultativitātes punktus (1+1) nopelnīja Antons Landers un Pāvels Kraskovskis.

Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Maskavas apgabala "Vitjaz" savā laukumā ar 6:3 (0:2, 5:0, 1:1) pārspēja Habarovskas "Amur".

Daugaviņš 16 minūtēs un astoņās sekundēs laukumā divreiz meta pa vārtiem un uzvarēja četros no pieciem iemetieniem.

Uzvarētāju labā trīs (1+2) rezultativitātes punkti Aleksandram Sjominam, bet četri viņa komandasbiedri sakrāja pa diviem (1+1) punktiem.

"Soči" savā laukumā ar 2:7 (1:3, 1:1, 0:3) cieta sagrāvi pret Boba Hārtlija vadīto Omskas "Avangard".

Uzvarētāju labā Naits Korbens guva trīs (2+1) rezultativitātes punktus. Vēl pieci hokejisti sakrāja pa diviem rezultativitātes punktiem.

Oļega Znaroka un Latvijas trenera Harija Vītoliņa vadītais Maskavas "Spartak" savā laukumā pieveica Pekinas "Kuņluņ Red Star" ar 6:4 (3:1, 2:1, 1:2).

Pirmos vārtus gan guva viesi, taču jau līdz 28.minūtei mājinieki bija panākuši 5:1 savā labā, divus vārtus iemetot vairākumā. Pēdējo "golu" Mihails Juņkovs iemeta, raidot ripu tukšos vārtos.

Iļja Talalujevs (2+1) un Juņkkovs (1+2) mājiniekiem sakrāja pa trim rezultativitātes punktiem, bet viesiem, kuriem pieteikumā nebija Latvijas hokeja skolas pārstāvja Gunāra Skvorcova, pa diviem punktiem (1+1) sakrāja Sems Lofkvists un Ītans Vereks.

Rietumu grupā "Jokerit" ar 15 punktiem 11 spēlēs ieņem sesto vietu, Roberta Bukarta pārstāvētā "Severstaļ" ar 15 punktiem 13 mačos ir septītā, bet "Vitjaz" ar 15 punktiem 14 mačos - astotā. "Spartak" ar 12 punktiem 14 dueļos ir devītā, bet pēdējā Rietumos ar sešiem punktiem 12 cīņās ir Rīgas "Dinamo".

Austrumos pirmā ar 25 punktiem 16 mačos ir "Avangard", bet pēdējo 12.vietu ar trim punktiem 14 spēlēs ieņem "Kuņluņ Red Star".

Šosezon KHL čempionātā piedalās 23 komandas - 11 Rietumu un 12 Austrumu konferencēs. Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 60 spēlēm, pēc kurām pa astoņiem labākajiem klubiem iekļūs Gagarina kausa izcīņā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu