FOTO ⟩ Sabiedrībā pazīstami cilvēki protestē pret plānotajām izmaiņām autoratlīdzību režīmā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Laukumā pie Saeimas ēkas 14. oktobrī notika zibakcija "Nesaprašanas siena", lai protestētu pret plānotajām izmaiņām autoratlīdzību režīmā. Protestētāju vidū bija virkne sabiedrībā atpazīstamu cilvēku, piemēram, mūziķi Intars Busulis, Ralfs Eilands, Olga Rajecka, Katrīna Dimanta, Atis Zviedris, Ainars Mielavs, komponists Kārlis Lācis, mūzikas producents Guntars Račs, režisors Ivars Zviedris, un citi.

Foto: Jānis Škapars/TVNET
Foto: Jānis Škapars/TVNET
Foto: Jānis Škapars/TVNET
Foto: Jānis Škapars/TVNET
Foto: Jānis Škapars/TVNET
Foto: Jānis Škapars/TVNET
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Intars Busulis (@intarsbusulis) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ralfs Eilands (@ralfseilands) on

Akcijas rīkotāji - mākslinieki Kristaps Gulbis un Aigars Bikše - iepriekš skaidroja, ka akciju rīko, jo nav ņemti vērā radošo profesiju pārstāvju protesta vēstulē pret valdības ieceri likvidēt autoratlīdzības speciālo nodokļu režīmu norādītie argumenti un tikšanās laikā ar Kultūras un Labklājības ministriju pārstāvjiem viņi saskārušies ar "absolūtu problēmas neizpratni un nevēlēšanos saprast".

"Rodas sajūta, ka tev priekšā ir nesaprašanas siena. Mēs korekti un godīgi vēstulē brīdinājām par savu apņemšanos dialoga neiespējamības gadījumā atbilstoši Latvijas likumdošanai izrādīt savu sašutumu un neapmierinātību ar valdības iecerētajām likuma izmaiņām. Tas brīdis ir klāt," pasākuma pieteikumā bija akcentējuši mākslinieki.

Pasākums tiek rīkots laikā, kad finanšu ministrs Jānis Reirs (JV) nodod portfeli ar nākamā gada budžetu Saeimas priekšsēdētājai Inārai Mūrniecei (NA). Mākslinieki atzīmēja, ka portfelī atradīsies Ministru kabineta rīkojums par iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) piemērošanas kārtību, kas ietver, viņuprāt "kultūru graujošos lēmumus".

"Šī siena simbolizēs faktisko situāciju valstī, kad valdošā koalīcija ciniski ignorē ievērojamas pilsoņu grupas vitāli svarīgas intereses, norobežojas no tās un ar nepārdomātiem lēmumiem degradē Latvijas kultūru," uzsvēra akcijas rīkotāji.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu