Kašers par homofobiju: Vārdam gejs ir negatīva pieskaņa, jo visiem šķiet, ka tas ir kaut kas netīrs (11)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kašers
Kašers Foto: LETA

Televīzijas raidījumu seja, bērnu pasākumu vadītājs, uzņēmējs Kaspars Blūms-Blūmanis jeb Kašers 2018. gada vasarā paziņoja, ka ir homoseksuāls. Lai atklātu, kāda ir sabiedrības nostāja un kādām problēmām ir nācies stāties pretī dzīves laikā, tapusi dokumentālā filma "Mana brīvība, mana mīlestība: Kašers".

Dokumentālā īsfilma ir par Kašera ceļu no saprašanas līdz mīlestībai. Filmas mērķis ir informēt sabiedrību par viendzimuma attiecībām un, iespējams, ilgākā laika posmā mainīt iedzīvotāju negatīvos uzskatus.

Filmā Kašers dalījās sava viedoklī par to, kādēļ Latvijā ir tik plaši izplatīta homofobija

"Esmu ievērojis, ka visi šie rupjie komentāri ir vairāk vai mazāk saistīti ar gultas jeb seksa tēmu. Jo šai sabiedrības daļai šķiet, ka viss, ko mēs darām, ir nodarbojamies ar seksu, tas ir viss, kas mūs interesē. Kā mēs tur ņemamies un kādās pozās - tikai un vienīgi par to.

Tāpēc ir vārdam gejs negatīva pieskaņa, jo, līdzko to pasaka, visiem ir prātā, ka tas ir kaut kas netīrs, tas ir sekss. Neviens nedomā, ka gejs var būt cilvēks, kurš sevi pierāda, kurš labi izskatās, kuram ir daudz lielākam ciklam jāiziet cauri dzīvē, lai sevi pierādītu.

Tāpēc arī geji ir veiksmīgi daudzās dzīves sfērās, ļoti labi gatavo, labi izskatās, ir forša stila izjūta, jo mums ir nemitīgi sevi sabiedrībai jāpierāda, ir jācenšas divreiz vairāk," norādīja Kašers. 

Īsfilmā multimāķslinieks skaidroja, ka jau vecākiem būtu saviem bērniem jāmāca, kā dzīvē pieņemt dažādo, lai situācija Latvijā mainītos uz labo pusi.

Īsfilma veidota Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes komunikācijas nodaļas radošā projekta ietvaros.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu