"Es ko tādu neesmu redzējis citā pilotā." Četrkārtējais F-1 čempions atklāj savu favorītu Hamiltona un Šūmahera debatē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Luiss Hamiltons un Mihaels Šūmahers
Luiss Hamiltons un Mihaels Šūmahers Foto: SIPA/Scanpix

F-1 aprindās jau ilgāku laiku viena no karstākajām debatēm ir par visu laiku labākā pilota titulu. Divi galvenie kandidāti ir Luiss Hamiltons un Mihaels Šūmahers. Diskusijā savus "piecus centus" ir pievienojis arī četrkārtējais F-1 čempions Sabastians Fetels.

Aizvadītajā nedēļas nogalē Hamiltons atkārtoja vienu no Šūmahera spožākajiem rekordiem - britu pilots Eifelas trasē izcīnīja savas karjeras 91 pirmo uzvaru. Līdz ar to diskusijas par to, kurš tad ir labāks, Hamiltons vai Šūmahers atkal uzņēma jaunu spēku.

Sarunā ar "motorsport" Sebastians Fetels neslēpa savu apbrīnu pret Šūmaheru un skaidroja, kāpēc viņa tautietis joprojām saglabājis visu laiku labākā pilota titulu.

"Es domāju, ka viņš ir labāks nekā jebkurš pilots, kuru līdz šim esmu redzējis. Viņam bija dabisks talants, ko ir ļoti grūti izskaidrot," sacīja Fetels, atsaucoties uz Šūmahera dienām kartingā. 

Fetels ar Šūmaheru kopā ir piedalījies arī slavenajās Čempionu sacīkstēs. Četrkārtējais čempions uzskata, ka arī šajās sacīkstēs viņa tautietis ir iekrājis vērtīgu pieredzi: "Mihaelā var redzēt nedaudz vairāk prasmes un mašīnas kontroli. Gan laiks kartingā, gan Čempionu sacīkstēs viņam palīdzēja. Kā jau minēju, manuprāt, viņam bija dabas dots talants, ko es līdz šim vel neesmu redzējis."

Tāpat Fetels uzsvēra arī Šūmahera attieksmi pret darbu: "Visam pa virsu, Mihaelam bija iespaidīga darba ētika. Manās acīs izceļas tieši talanta un darba ētikas kombinācija. Līdz šim to neviens vēl nav atkārtojis."

Fetels gan uzsvēra, ka nekādā veidā necenšas noniecināt Hamiltona sasniegumus, sakot, ka viņam pret britu pilotu ir visaugstākā cieņa: "Tas ir skaitlis [uzvaru skaits], ko es nekad neiedomājos, ka kāds varētu pārspēt. Es domāju, ka šobrīd mēs neviens nešaubāmies, ka tas notiks."

Tomēr, lai arī no Hamiltona rokas kritīs lielākā daļa Šūmahera rekordu, leģendārais vācietis sava tautieša acīs spožumu nezaudēs: "Tik un tā, Mihaels allaž būs mans varonis, jo viņam piemita kas tāds, ko nav atkārtojis neviens cits."

Hamiltonam iespēja gāzt Šūmahera rekordu būs jau 1. novembrī Itālijas "Grand Prix". Ņemot vērā "Mercedes" dominanci šosezon šādam notikumam ir liela iespējamība.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu