LNOB līdz 1. novembrim pārtrauc darbību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas Nacionālās operas un baleta nams
Latvijas Nacionālās operas un baleta nams Foto: Ieva Lūka/LETA

Saistībā ar vairāku darbinieku inficēšanos ar Covid-19 Latvijas Nacionālā opera un balets (LNOB) līdz 1. novembrim pārtrauc darbību, ziņot LNOB "Facebook" lapā.

"Diemžēl saslimšana ar šī vīrusa infekciju ir konstatēta vēl vairākiem Latvijas Nacionālās operas darbiniekiem. Ņemot vērā gan situāciju LNOB, gan kopējo epidemioloģisko situāciju valstī, esam pieņēmuši smagu, bet, mūsuprāt, vienīgo iespējamo lēmumu. Kolēģu un skatītāju drošības dēļ tiek pārtraukta publiskā darbība uz divām nedēļām - līdz 1. novembrim," sacīts paziņojumā.

"Mēs ticam, ka ar atbildīgu rīcību vīrusa uzliesmojumu ir iespējams apturēt. Vēlam ātru atveseļošanos ikvienam sasirgušajam. Sargāsim sevi un citus!" pauda LNOB.

Runājot par veiktajiem piesardzības pasākumiem, Siliņš uzsvēra, ka baleta trupa no pārējā kolektīva bija norobežota. Tai tika nodrošināta atsevišķa ieeja un izeja, arī koris strādājis pa grupām. LNOB valdes priekšsēdētājs sacīja, ka turpmāk plānots kori dalīt divās daļās, lai, ja gadījumā vienā konstatē saslimšanu ar Covid-19, otrs varētu turpināt darbu iestudējumos. Tāpat tiek domāts, kā plānot orķestra darbu.

LNOB tīmekļvietnē norādīts, ka tiek atcelta 17.oktobrī un 20.okotbrī paredzētā "Pīķa dāma", 18.okotbrī - "Figaro kāzas" un Evijas Martinsones solokoncerts, 19.okotbrī un 26.okotbrī - "Parole: BBB", 21.oktobrī un 22.okotbrī - "Hamlets.:(Ne)stāsti man pasakas, 23.oktobrī un 25.okotbrī - "Bohēma", 24.oktobrī un 31.oktobrī - "Dons Kihots", 28.okotbrī un 29.oktobrī - "Gulbju ezers", 27.okotbrī un 1.novembrī - "Karmelīšu dialogi" un 30.okotbrī - "Dons Paskvāle".

Jautāta, kāds ir ar Covid-19 saslimušo skaits, operas pārstāve Irbe Treile sacīja, ka LNOB pašlaik saslimušo skaitu nevar komentēt.

Savukārt kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA) intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja, ka, veicot papildu testēšanu, Latvijas Nacionālās operas un baleta (LNOB) korī atklāti vēl trīs Covid-19 slimnieki.

Līdz ar to kopumā zināms par četriem saslimušajiem - visi ir operas kora dalībnieki.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu