"Šūmaheram patika netīras spēlītes." Nīderlandiešu motosportists kritizē leģendārā pilota karjeru

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mihaels Šūmahers
Mihaels Šūmahers Foto: Reuters/ScanPix

Mihaela Šūmahera atbalstītāju pulks allaž ir bijis ražens, tomēr netrūks arī cilvēku, kuri uzskata, ka leģendārā vācu pilota karjera ir pārvērtēta. Viens no šīm personām ir nīderlandiešu motosportists Toms Koronels.

Sarunā ar žurnālu "Formula 1" Koronelam tika uzdots pēdējā laika aktuālākais jautājums F-1 aprindās - kurš tad ir labāks? Luiss Hamiltons vai Mihaels Šūmahers?

Bieži vien eksperti, bijušie un esoši piloti uz šo jautājumu atbild neviennozīmīgi, izceļot abu sportistu kvalitātes. Nīderlandietis savu atbildē gan bija pilnībā pārliecināts.

"Es uzskatu, ka Hamiltons ir daudz labāks, jo Šūmahers savā laikā saņēma daudz dāvanas. 11 gadu laikā, ko viņš pavadīja "Ferrari" viss norisinājās tikai par un ap viņu," sacīja Koronels.

Tāpat pilots uzskata, ka Šūmahers pie panākumiem tika, izmantojot dažādus trikus, kamēr Hamiltonam tas neesot nepieciešams: "Šūmaheram patika netīras spēlītes. Viņš tās izmantoja, lai kļūtu par čempionu. Hamiltonam tās nav nepieciešamas. Nekad neesmu redzējis, ka viņš tā darītu."

Koronels arī norādīja, ka cer uz vēl ilgu Hamiltona karjeras turpinājumu: "Hamiltons nekad nesaņēma dāvanas. Viņš ir ātrs, izbauda, ko dara un brauc labā komandā. Kāpēc lai viņš neizcīnītu 10 titulus?"

Par leģendārā pilota trikiem reiz savā podkāstā "Beyond Victory" stāstīja arī Niko Rosbergs, kurš kopā ir braucis gan ar Šūmaheru, gan Hamiltonu. Bijušais čempions atklāja, ka Šūmahera dēļ viņš reiz bijis spiests nokārtoties eļļas spainī.

Visticamāk, visu laiku labākā pilota diskusija uzņems jaunus apgriezienus pēc tam, kad Hamiltonam izdosies pārtrumpot Šūmahera karjeras uzvaru skaitu. Šobrīd abiem pilotiem ir pa 91 panākumam, bet Hamiltonam jau 1. novembrī būs iespēja labot šo rekordu.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu