"Tev bija jāpārvar "MJ" tests." "Warriors" galvenais treneris stāsta par spēlēšanu kopā ar Maiklu Džordanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Maikls Džordans
Maikls Džordans Foto: Reuters/ScanPix

Goldensteitas "Warriors" galvenais treneris un pieckārtējais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempions Stīvs Kers populārajā podkāstā "All The Smoke" pastāstījis par savām attiecībām ar Maiklu Džordanu.

"All The Smoke" podkāstam allaž ir divi vadītāji - bijušie spēlētāji Stīvens Džeksons un Mets Bārnss. Šoreiz podkāstā uz viens pret vienu sarunu Bārnss bija aicinājis Stīvu Keru, kurš, būdams NBA spēlētājs izcīnīja piecus čempiona gredzenus un vēl trīs titulus savam rezumē ir pievienojis galvenā trenera godā.

Sarunas gaitā Kers, kurš trīs no tituliem izcīnīja kopā ar Čikāgas "Bulls", stāstīja par savām šī brīža un arī kādreizējām attiecībām ar Maiklu Džordanu.

"Starp mums ir abpusēja cieņa. Daudz gan nesazināmies, bet viens otru satiekam reizi vai divas gadā. Piemēram spēlē Šarlotā vai Visu zvaigžņu nedēļas nogalē. Vai arī golfa laukumā. Tā vienmēr ir lieliska tikšanās. Ir tik jautri vēlreiz izdzīvot pagātni, aprunāties par pārējiem komandas biedriem, par labajiem laikiem," sacīja Kers.

Tomēr iegūt cieņu no Džordana savas karjeras laikā spēja ne katrs no leģendārā aizsarga komandas biedriem.

"Būt viņa komandas biedram bija smagi. Viņš pret apkārtējiem bija prasīgs. Maikla filozofija bija tāda, ka viņam mūs vajadzēja norūdīt, lai mēs būtu gatavi izslēgšanas spēlēm un NBA finālam. Viņš mums "uzbruka". Tev bija jāpārvar "MJ" tests," turpināja treneris.

Keram šis "MJ" tests gan bija pietiekami skarbs ne tikai psiholoģiski, bet arī fiziski. Vienā no "Bulls" treniņiem Džordans bija neapmierināts ar augumā ievērojami mazākā Kera darbībām un pagrūda viņu.

Kers nepiekāpās un Džordanu pagrūda pretim, uz ko komandas līderis, daudz nedomādams, atbildēja ar sitienu pa seju. Tomēr tieši šis mirklis palīdzēja Keram izkarot Džordana cieņu.

"Cilvēki zina par mūsu kautiņu. Tas bija savdabīgs Maikla veids kā mani pārbaudīt. Iespējams, labākais, ko es savas dzīves laikā esmu izdarījis, ir tas, ka toreiz nepiekāpos un atbildēju Maiklam. Piecēlos atpakaļ kājās, nepacietu viņa darbības un kopš tā laika starp mums viss ir bijis labi," nobeigumā par attiecībām Džordanu sacīja Kers.

Kā jau minēts Kers kopā ar Džordanu un "Bulls" izcīnīja trīs čempiona titulus laika periodā no 1996.-1998. gadam. Pēcāk Kers pievienojās Sanantonio "Spurs" un tik vēl pie diviem čempiona gredzeniem. 

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu